Vad är en avfasade fönster?

En avfasade fönster är ett fönster som är gjord i glas som har fasade, eller ges en vinklad kant som skapar en prisma. Eftersom prismat ändras sättet ljuset bryts när den passerar genom fönstren, skapar en regnbåge av färger och delar upp ljus i ovanliga mönster. Fasade fönster är installerade att lägga till mer dynamisk belysning till ett rum. Många installera avfasade Windows på sina dörrar för att göra sina entréer mer färgglad och inbjudande.

Ofta en avfasade fönster är indelat i rutor med små barer som kallas cames. Cames ursprungligen av bly, varför hör du folk hänvisar till "blyad glas" eller "blyad fönster. " Bly är fortfarande ibland, men andra mjuka metaller såsom koppar och mässing får användas. Indelningen i mindre rutor skapar ännu mer ljusbrytning, eftersom varje fönster är fasade så att fönstret är fylld med en mängd prismor.

Använda ledande möjliggör också integrering av målat glas, eller för att skapa av ett mönster eller mönster. Vissa fasade fönster är helt enkelt utformade i grundläggande abstrakta mönster, medan andra kan användas för att skapa blommönster, rockar familj av vapen, och så vidare. Integreringen av målat glas i en annars klar fönster också kan skapa intressanta låtar av ljus och färg, hålla en välbelyst samtidigt lägga till några sort.

Många glas företag kommer anpassade bygga avfasade fönster för kunder som vill ha en särskild utformning eller kan kämpa med en ovanlig plats. Fasade fönstren kan också köpas i standardiserade mönster och mönster, ungefär som andra fönster. I detta fall kan det avfasade fönstret innehåller ett hölje så att det omedelbart kan installeras, eller det kan vara på hälft så att köparen kan skapa ett anpassat hölje för det.

Möjligheterna för design variation med avfasade fönstren är i huvudsak oändliga. En del av fönstret kan utformas för att öppna för ventilation, eller hela fönstret kan vara monterade på ett gångjärn eller skärp för enkel öppning. En fasade fönster kan också användas för att skapa integritet medgav ljus, om den är indelad i flera oregelbundet stora rutor så att någon utanför ser en förvrängd bild av vad som finns. På samma sätt kan en avfasade fönster användas för att erkänna ljus medan döljer en svag uppfattning, som kan vara fallet i ett hyreshus med en central gård som inte är så väldigt spännande att titta på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.