Vad är en VVS Snake?

VVS ormen är en flexibel del av metall som rullas in i en spiral format på ett sätt som liknar en fjäder. Den enhet inom ormen är vanligen mycket tunn, vilket gör det möjligt för böjbar kropp på den enhet att passa in bara om någon typ av stuprör. En VVS orm används för att avlägsna träskor från rören och gör det möjligt för vatten att flöda genom rören fritt.

Även känd som en rörmokare orm eller toalett Jack, den ena änden av VVS ormen är vanligen försedd med ett handtag som också kan användas som en cranking enhet. I de flesta fall är hela kroppen av ormen gjord av tunna men kraftiga metalldelar, även om vissa märken inte har ett handtag eller vev som är konstruerad med slitstark plast. Handtaget gör det möjligt att styra utvecklingen av orm genom igensatta avloppet och för att driva bort de täppa antingen genom att trycka den genom eller snaring att täppa och dra ut det ur röret.

I en av de vanligaste tillämpningarna av VVS ormen är lindad tråd av det organ som kan bädda in i täppa mycket på det sätt som en korkskruv arbetas in i kroppen av en kork. När ormen har ett fast grepp om den täppa, handtaget används för att långsamt tillbaka ormen ur röret tills täppa extraheras. Beroende på vilken typ av material som komponera täppa kan det ta mer än ett försök att rensa avloppet helt.

En annan metod att använda VVS ormen är att använda kroppen för att stansa hål i täppa, vilket försvagar det strukturella integritet. Eftersom huvuddelen av täppa börjar bryta upp, kommer det naturliga flödet av vatten genom röret bära mindre bitar av täppa genom rören och ut i avlopp eller septitank. När vattnet börjar den flöde genom ledningen på nytt, med VVS ormen ur avloppet och rensad från alla rester som samlats från täppa och lagras tills utrustningen behövs igen.

En VVS orm ofta fungerar bra med envis träskor som motstår lossnar med hjälp av en kolv. Eftersom ormen inte kräver användning av starka kemikalier för att hantera blockeringen finns det ingen chans för skador på rören. VVS orm bidrar också till att förebygga att behovet av att ringa i en rörmokare att ta hand om en relativt rutinmässig VVS situation.

VVS ormar kan köpas på de flesta järnhandeln. Dessutom har många hem affärer och rabatt sälja i minut butiker med ett VVS och fixturer avdelning kommer att göra ett par olika sorters ormar. Även om det är möjligt att spendera en betydande summa pengar på en VVS orm, många märken är mycket plånboksvänlig. Under alla omständigheter kan ormen betala vanligtvis för sig efter bara ett par användningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.