Vad är en Upprätt Vacuum?

En upprätt vakuum är en vanlig hushållsapparat som används för att avlägsna smuts och damm från golv. Upprätt dammsugare allmänt anses vara bäst för mattor, men kan även användas för att rena kala golv. Många olika sorter av upprätt dammsugare finns, men de flesta är varianter av samma standard mekanismer och principer i fysik.

Även om det finns många komplexa varianter, den konventionella dammsugare består av endast ett fåtal viktiga komponenter. Dessa inkluderar ett intag port och en avgasporten, en motor som driver en fläkt, och en påse eller behållare för att samla damm och smuts. Intaget hamn har vanligen en roterande borste eller annan typ av städning tillbehör att samla smuts från mattan. Fläkten ligger precis bakom intaget hamnen, skapa sug nödvändigt att fästa smuts i från golvet och från den roterande borste. Fläkten drivs av en elektrisk motor, vilket innebär att vakuum alltid måste vara ansluten till funktion.

Fläkten blåser smutsen genom en liten luftkanalen och in i dammpåsen, där det samlas in innan Väskan är rengöring eller utbyte. Bifogat i påsen kommer att bli en avgasporten där luft blåses ut från dammsugaren. I avgasporten är oftast någon typ av filter som håller smuts i påsen och låter luften passera genom. Alla dessa komponenter är innesluten i ett hölje som har hjul och kan stå upp när dammsugaren inte används.

Vilken typ av påse eller annan behållare och vilken typ av filter som används är bara några av många alternativ när de köper en upprätt vakuum. Till exempel, i dag finns fler och fler påslösa dammsugare, vilket innebär att i stället för en dammpåse, de använder en plast cylinder som samlar upp damm och töms efter användning. När det gäller filter, det finns ett stort urval. Vissa nyare typer av filter kan sålla bort bakterier och allergener, som kan vara en viktig egenskap för hushåll med husdjur eller små barn. Naturligtvis med högre kvalitet filtrering kommer en större prislapp.

En upprätt vakuum vanligtvis komma med minst ett par ombord rengöring fästen för större mångsidighet. De flesta rengöring bilagor kommer att haka på en flexibel slang för användning. Dessa fästen gör det lättare att nå in i hörn, kanter och andra platser att de främsta städning huvudet inte lätt att nå. Beslut om vilka upprätt vakuum att köpa kan vara svårt med tanke på de många alternativ till åtgärder, men en bra upprätt vakuum kan pågå i flera år, om det underhålls på rätt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.