Vad är en Rörligt Skylight?

Svängbar takfönster är en form av takfönster som kan något repositioned för att möjliggöra maximal användning av tillgängliga solljus. Den grundläggande utformningen av en pivot takfönster möjliggör justering av vinkeln på leden, så att det är möjligt att styra önskad mängd ljus i rummet. Skylight av denna typ har funnits i många år, och har använts i både hem och arbetsplats.

En del av funktionen hos den svängbara takfönster är att placera vinkeln på takfönster att göra det bästa av sol under dagen. De tidigaste versionerna av den svängbara Skylight använt sig av kedjan drar och handtag och vevar för att göra justeringen av takfönster relativt lätt. Det är möjligt att justera vinkeln eller svänga av takfönster eftersom positionen ändras i direkt solljus under dagen. Beroende på önskemål av de åkande, kan den svängbara Skylight justeras för att möjliggöra den maximala mängden ljus i hemmet, eller effektivt balansera ljuset till önskad nivå.

När det gäller konstruktion, en svängande takfönster kan bestå av flera rutor som är förbundna med ett skelett gjorda av metalldelar, eller omfattar två till tre stora rutor i en metallram. Generellt, takfönster av denna typ använder sig av härdat glas som har hög motståndskraft mot skador. Även om glaset är fortfarande det vanligaste mediet för de flesta takfönster, det finns förebilder i dag att använda sig av mycket resistent glasfiber också.

Tillsammans med användning av remskivor, kedjor och hand vevar, modern svängbar takfönster också finns i motordrivna versioner. Många av de mönster som finns idag möjligt att justera vinkeln på takfönstret med en enkel knapptryckning. Andra mönster kan ägaren till programmet rörelser till operativsystemet, effektivt förverkligande av de Pivot Action i steg under hela dagen.

Pendlande takfönster är ofta populära för användning i loft lägenheter och liknande bostäder som har installerats i äldre industribyggnader. Det finns också exempel på moderna lager som utnyttjar ett vridbart takfönster systemet som ett sätt att spara energi. Relativt enkelt att installera och underhålla, är den svängbara Skylight ett designelement som sannolikt kommer att förbli populär för många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.