Vad är en Live-arbetsplats?

Medan begreppet arbetstid i hemmet och distansarbete verkar fullt genomförbart, har praktiken visat sig vara problematiskt ibland. Antingen arbetstagaren är skyldig att utse en del av sin traditionella hem som ett operativt kontor, eller en rudimentär levande område måste skapas i vad som väsentligen är ett lager. Många hyresavtal förbjuder uttryckligen hyresgäster från att använda sina personliga enheter för alla typer av professionella strävan. En lösning på detta växande problem är utvecklingen av levande arbetsplats.

En levande arbetsplats kombinerar personliga livsrum och professionell arbetsplats på ett sådant sätt att varken äventyras. Det vanligaste sättet att skapa en levande arbetsplats är att renovera kommersiella loft eller lagerlokaler, även om vissa levande fabrik utrymmen är konstruerade från grunden. Ett område i loft eller lager brukar eftermonteras med alla nödvändiga VVS, värme-och el-verktyg som behövs för ett privat boende. Konventionella rum mönster kan användas, eller en mer öppen planlösning kan visa sig vara mer genomförbart. Områden i ett stort rum får utses för olika funktioner, och gardiner eller partitioner kan ge privatliv.

Arbetet sidan av en levande arbetsplats kan även i efterhand för behoven hos den anställde eller företaget. Istället för att bara installera en dator i ett hörn i ett sovrum, en hel arbetsdag kontor kan installeras i arbetet loppet av ett loft eller lager. Särskilda verktyg och annan utrustning kan också tas in för att ge arbetstagaren, med allt han eller hon kan behöva. De flesta levande arbete utrymmen inte används för större produktion arbete eller i detalj, så de bör inte besvär grannar med onödigt buller, smuts eller kund trafik.

En av de vanligaste användningsområdena för en live-arbetsplats är en konstnär ateljé. Faktum är att många bor-arbetsplatser i större städer marknadsförs särskilt inriktade på professionella konstnärer. Anledningen är ganska enkel-konstnärliga ansträngningar, som skulptur och installation konst kräver stora arbetsytor, men konstnären kanske vill bo nära projektet. En rätt utformad live-arbetsyta ger konstnären med bekvämligheterna av ett hem och öppna ateljé utrymme som krävs för att skapa och lagra avslutade arbeten ordentligt. Även kommersiella loft rymden har alltid varit en het handelsvara bland de konstnärliga samfundet, har tillkomsten av live-arbetsyta gjort begreppet bor i närheten till projektet ännu mer tilltalande.

Det finns fortfarande några frågor kring levande arbetsplats företeelse som måste utarbetas. Vissa stadsplanering nämnder och avdelningar licensiering är ovilliga att godkänna skapandet av levande utrymmen i kommersiella zoner eller kommersiell användning av ett bostadshus. Det är också frågan om beskattning, eftersom en levande arbetsplats lägger nästan lika mycket på varje ändamål. Det anses en kommersiell verksamhet med ett särskilt trevligt kontor eller ett bostadshus med en ägare som telecommutes? Hyresgäster i levande arbete utrymmen får ha bevisa sina kvalifikationer för att göra sig denna typ av hybrid kontor /bostäder bostad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.