Vad är en Hollow Core dörren?

En ihålig kärna dörr är en dörr utan fasta material i sin ram. Dessa dörrar är lätta och används i många typer av byggnader. Ihåliga kärna dörrar göra buffert inte ljudet bra, men är ett prisvärt alternativ till massivt dörrar kärna trä.

Skrot skogen och artificiella ytor trä används vanligtvis för ihåliga kärna dörrar. Den lägre kostnaden material hjälper till att hålla priset på dessa lätta innerdörrar billiga. Ihåliga kärna dörr anses ganska miljövänligt eftersom tillverkarna kan använda upp trävaror som annars skulle vara bortkastade. Innan tillverkning av ihåliga kärna dörrar, var skrot skog rutinmässigt kastas som avfall.

Medan ihåliga kärna dörren är verkligen inte tungt eller fast, är det också inte är helt tom inuti ramen. Ihåliga kärna dörrar behöver någon typ av inre strukturen att lägga till stöd för ramen och det finns några olika typer av ihåliga kärna konstruktioner som används idag. En vanlig typ av ihåliga kärna dörr fyllning är strukturell papper. Papperet är ofta formas till en honungskaka konstruktion och är limmade för att passa inuti ihåliga dörrkarmen. Andra typer av stöd fyllning till ihåliga kärna dörrar omfatta skum block och bitar av kartong placeras i avsnitten innanför dörrkarmen.

ihåliga kärna dörrar får inte användas för ytterdörrar eftersom de är alltför lätt för en inkräktare att genombrott. Dessa dörrar är avsedda som allrengöringsmedel prisvärda innerdörrar bara. Eftersom de inte ser lika elegant som bra trä dörrar eller har samma ljud resistenta kvalitet som solid kärna dörrar, ihåliga dörrar kärna är ofta ersättas med kvalitet fast uppgraderingar när husägaren har råd med renoveringar.

Vissa sparsam dekoratörer bärgning ihåliga kärna dörrar och omvandla dem till tillfälliga eller permanenta bitar av möbler. Till exempel, en ihålig kärna dörr placeras ovanpå två arkivskåp kan skapa ett behändigt skrivbord. Sänggavlar kan göras genom att täcka ihåliga kärna dörrar med speglar eller skum och tyg. Det är möjligt att skapa en stor svart tavla av en ihålig kärna dörr genom att måla den med svart tavla färg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.