Vad är en Douglas Fir Tree?

En Douglas gran är ett stort barrträd som vintergrönt träd infödda till Nordamerika, Mexiko och östra Asien. Det finns fem kända arter av träd, alla i familjen Pinaceae. Det finns i hög höjd, mellan 6. 000 och 10. 000 fot (1. 830 och 3. 050 meter) över havet, och trivs i svala och fuktiga, bergsområden. Stora skogar av träden växte en gång i södra Rocky Mountains i USA, men dessa har oftast sänkts för deras virke.

Trädet vi känner som Douglas gran upptäcktes av Archibald Menzies, en skotsk naturforskare och läkare, i 1791. Den återupptäcktes av David Douglas, en skotsk botaniker, år 1825, vilket var dess namn har sitt ursprung. Douglas introducerade träd i odling i England 1826.

Douglas gran är lång och har en bredare form än en gran. I sin ungdom har trädet en bestämd pyramid form, men detta blir mindre definieras med åldern. Det är skugga tolerant och torka resistenta, och finns ofta växer tillsammans Ponderosa pine. Den växer snabbt, och när fullmogna, har en tjock bark känd för sin förmåga att motstå brand.

Trädet växer till en höjd av 40-260 meter (12-80 meter), och grenarna kan spridas från 12 till 20 fot (4-6 meter) i bredd. I Amerika fann Douglas granarna vid Stilla havskusten växa till den näst högsta trädet i landet, och kan leva i en ålder av över 1. 300 år. Bladverket är blågrönt till mörkt grön färg, och består av barr ungefär en tum (2,5 cm) i längd.

douglasgranar trä värderas för sin kvalitet och hållbarhet. Det används i stor utsträckning för alla typer av bygg och konstruktion, från möbler och skeppsbygge, till paneler och trägolv. Dess attraktiva gör rika färger vädjar till villaägare, och dess överlägsna styrka den lämplig för nästan alla byggnader ansökan.

Douglas gran är också de mest sålda julgran i USA. Det används på detta sätt eftersom dess nålar inte ramlar av lika lätt som andra typer av evergreens. En ung Douglas gran kommer att ha extremt tät tillväxt, som ökar sitt överklagande som en julgran. Det är oftast putsade för att ge det en klassisk konformad och sedan säljs till konsumenter från träd gårdar runt han semestersäsongen.

Dessutom är det Douglas gran användbar för djurlivet på många olika sätt. Dess frön äts av ekorrar och gänget, och rådjur och älg är kända för att leta sina blad. Denna vintergröna är också utsatt för angrepp av skadedjur såsom västra gran budworm, cottony bladlöss och barkborrar, något som kan förstöra en hälsosam douglasgranar på mycket kort tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.