Vad är en Diesel Generator?

en dieselgenerator är en anordning som används för att omvandla energi som lagras i dieselbränsle till elektrisk energi som förbrukas av hushåll och industriell utrustning. En dieselmotor förbränningsmotor, liknande de som finns i vissa bilar och lastbilar, brännskador diesel och använder energi för att vända en axel. Till skillnad från i fordon är dock axeln ansluten till ett bifogat elektrisk generator och omvandlas till elektriska stället för kinetisk energi.

Förbränningsmotorer, antingen diesel eller vanlig bensin driven, tända en blandning av bränsle och luft. Den energi av explosionen flyttar en kolv som är ansluten till en vevaxel. Den linjära rörelsen av kolven omvandlas till roterande rörelse av vevaxeln. I ett fordon är detta svängningsrörelser används för att förvandla hjul. I en dieselgenerator, det används för att flytta en axel som är ansluten till den elektriska generatorn del av systemet.

elen när det finns relativa rörelsen mellan ett magnetfält och en dirigent. Genom att fästa magneter på en roterande axel, så att deras magnetfält passerar genom en fast dirigent, kan stora mängder elektrisk energi produceras. Den elektricitet som matas till uttagen på diesel generator för att driva olika elektriska apparater.

Tyvärr har inte alla av den energi som genereras av bränsle /luft explosion i diesel generatorn omvandlas till el. Till exempel är en stor del av den energi som förlorade mot värme som genereras av friktionen i de olika rörliga delar i motorn eller generatorn. Dessutom är elen i ledarna, en motsvarande motor som skapas som verkar i opposition mot förflyttning av skaftet. När el rinner genom ledare i dieselgenerator, som ledare blir främst elektromagneter. Polariteten för dessa magneter är sådan att magnetisk kraft tenderar att motsätta sig magneter på den roterande axeln, vilket uthärda dess rörelse.

De flesta dieseldrivna generatorer även ett feedback system från generatorn till dieselmotorn att kontrollera hur mycket energi som produceras. Om det finns en ökad elektrisk belastning, till exempel, kan den feedback systemet öka hastigheten med vilken dieselbränsle levereras till motorn. Med mer bränsle som finns tillgängligt, kan motorn snurra bifogade axeln snabbare, vilket ökar graden av relativa rörelsen mellan magneter och ledare i generatorn, och producerar mer el.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.