Vad är en Co-op-lägenhet?

En co-op lägenhet eller en bostadsrättsförening är en enhet i allmänhet en stor byggnad som hyrs ut endast till den person som köper den. Att köpa ett co-op Lägenheten är annorlunda än att köpa ett hus. Istället för att faktiskt köpa fastigheten där du bor, vad du gör är att köpa in ett bolag, vanligtvis ett begränsat ansvar bolag (LLC) som äger byggnaden. När du köper dessa aktier har du en lägenhet som du och familjen får leva i, men hyra som lägenheten ut, eller gör något olagligt i ögonen på bolaget (som att ha för många passagerare) kan landa dig i trubbel.

Din co-op lägenhet, och varannan lägenhet i en byggnad, omfattas av stadgarna bolagen fastställs, förutsatt att dessa inte är i konflikt med statens rätt. Styrelsen kan besluta makt över om du kan köpa ett co-op lägenhet, och kan också ha befogenhet att neka eller godkänna din rätt att hyra som lägenheten. De kan ofta dra ner några hyresgäster du vill hyra ut din lägenhet, om deras arrende skulle på något sätt i konflikt med co-op regler, och en del co-op kort kan vara ganska kräsen och förnekar utan orsak din föreslagna uthyrning av lägenheten till hyresgäster de anser vara olämpliga. Styrelsen måste också godkänna en person till vilken du vill sälja din co-op.

Co-op lägenheter ansågs en utmärkt lösning, särskilt i New York City, med många ägare av flerbostadshus som ville att komma ur hyresmarknaden. New York har några av de strängaste lagstiftningarna hyresregleringen i USA, och många hyreshus ägarna var bara inte att de pengar som fanns tillräckligt incitament för att fortsätta driften av en byggnad. Ändå fanns det inte så många ensamstående köpare som kunde eller ville köpa stora hyreshus. Enskilda hyresgäster som bildar ett partnerskap där varje medlem äger andelar i en byggnad, och ägde rätt att disponera en viss del av den (en lägenhet), kan människor gå samman för att köpa deras byggnad, ofta blir något lägre räntor och priser än om de skulle köpt en lägenhet i ett icke co-op byggnad.

Naturligtvis denna idé inte alltid fungerar bra. Människor som betalat mycket låg hyra på grund av hyresregleringen tvingades byggnader som förvandlades till kooperativ, om de inte hade råd att köpa in i företaget. Du måste ha pengar, i allmänhet att betala för en delbetalning av din lägenhet, och att göra de betalningar som skulle krävas därefter. Dessutom är många co-op lägenhet ägare måste också betala avgifter som motsvarar dem som kan betalas av medlemmar i ett hem ägare associering, för att hålla byggnaden och någon av dess grunder sköts på rätt sätt.

I På sätt och vis är ägare till en co-op lägenhet fortfarande ut som en uthyraren. Stora byggnader har ofta underhåll människor på lönelistor för att åtgärda grundläggande problem i byggnaden. Det co-op fattar även beslut genom styrelsen, och som varje medlem rösta om när du ska utföra löpande underhåll som målning eller återupprätta matta gemensamma utrymmen. Om din ugn eller VVS slocknar, precis som en hyresgäst, skulle du ringa underhåll person. Enskilda aktieägare kan ha rätt att måla eller måla om sitt eget livsrum, förutsatt att de inte göra något som inte skulle överensstämma med co-op lagar.

Även kooperativ tenderar att vara billigare att köpa, de kan också vara svårare att sälja. Mycket beror på hur bra styrelsen är, hur restriktiv deras regler om hyra eller andra hand, och i vilken grad det co-op håller upp på underhåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.