Vad är en Clawfoot badkar?

ursprungliga clawfoot badkar var en tung gjutjärn badkar som stod på golvet på fyra metall fötter. Interiören i badkaret var lackerad och fötterna var förgylld och gjorde att likna djur meter, oftast tassar av ett lejon.

På 1880-talet John Kohler (vars bolag så småningom kom att bära hans namn) hade ett gjuteri som gjorde jordbruksutrustning. Han tog en traditionell form häst dal-och la en emalj beläggning som gör det lättare att hålla ren. Resultatet var imponerande nog att han annonserade det i sin katalog som "en häst tråg /svin scalder när inredda med fyra ben kommer att fungera som ett badkar. "

American Standard hade en liknande produkt vid ungefär samma tid, som skapat mönstret är svårt att kontrollera.

Den grundläggande formen är en lång skål med en läpp som böjd rygg på själv, vilket utgjorde ett smidigt kanten av badkaret. Om den ena änden av badkaret är högre än den andra änden, kallas en "toffel-stil" clawfoot. Den höga, sluttande rygg är konstruerad för liggande i vattnet för avkoppling, så dessa kallas också "blötläggning baljor".

foten badkar var standard badrumsutrustning i årtionden. Inbyggda badkar är relativt nya innovationer, avsedd att minska rengöring tid-vem vill torka under badkaret, trots allt? Tubs var snart görs av akryl och glasfiber och inte i metall eller porslin. Dessa är betydligt mindre tung, lättare att installera och billigare.

Många människor söker nu en mer traditionell design för sina badrum inredning, och de stora tillverkarna är nu att förse dem med clawfoot badkar igen, både i metall /emalj och i akryl. Medan den ursprungliga clawfoots kom i vitt, kan du köpa nu en clawfoot att matcha alla inredningar. Två ton modeller (insidan är en annan färg än utsidan) är också tillgängliga. Vissa modeller har vattnet fixturer i mitten och båda ändarna hög och avfasade för liggande, så att par kan njuta tillsammans.

Lägg

ett par ljus, visar sig den hårda lampor, tillsätt några droppar Jasmine olja till badvattnet och du kan vända clawfoot badkaret till en sensuell spa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.