Vad är en Chimney System?

En skorsten systemet kan variera i utseende och konstruktion. Det finns flera faktorer som spelar in på dess utseende och design, bland annat storlek och stil av byggnaden. Skorstenar är en värdefull del av byggnadens arkitektur, så förstående byggandet av skorstenen är viktigt. Dessutom, i vetskap om vilka typer av skorstenar som finns och vilken typ av problem kan uppstå är värdefull information.

I allmänhet är skorstenar konstruerat av tegel, men ibland sten används. Många gånger är den enda delen av en skorsten som syns i skorstenen, eftersom den sticker ut från taket av byggnaden. Andra gånger den skorstenen är en gigantisk monolit som skjuter ut från huset, som ett arkitektoniskt centrum.

Skorstenar finns i en mängd olika former som fyrkantigt, rektangulärt, åttkantiga eller runda. Ibland kan vara ganska prydnads-och utsmyckade. För att göra dem dekorativa, infälld tegel och utsmyckade mönster kan ingå, men kommer en sådan dekoration inte göra skorstenen systemet mer effektivt.

En enda våningar hem kräver endast en enkel skorsten system, även om mer detaljerade system kan konstrueras. Vissa hem har mer än en eldstad, särskilt i äldre stil hem. Till exempel kan en öppen spis finnas i varje rum i huset, men kommer varje spis har en rökgång som en tunnel, som leder till en enda skorstenen, om inte hem är mycket stor.

människor som föredrar en modern skorsten system kan välja en skorsten tillverkad av rostfritt stål för både yttre och inre väggar. Det finns flera olika modeller och stilar i skorstenar som är tillverkade av rostfritt stål. Den är tålig och resistent mot de problem som orsakades av miljön och förbränning, till exempel korrosion. En rostfri skorsten har isolering som kommer att innehålla värme överspänningar och hålla den yttre väggen cool; men det tål temperaturer upp till 2100 grader Fahrenheit (1149 grader Celsius).

Det är viktigt att hålla skorstenen system i gott skick. Olika delar av skorstenen kan ha problem. Dessa problem kan vara sprickor i murverket, väderbitna skorstenen krukor, urholkning av murverk och korroderade foder. I de flesta fall en person erfarenhet skorsten installation och reparation kommer att behöva kallas. I ett fåtal fall kan enkla korrigeringar göras för att säkerställa att skorstenen fungerar säkert och effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.