Vad är betong Stamping?

Betong stämpling är dekorativa processen imprinting texturerat mönster i våt betong. Plain betong trycks med en stämpel för att skapa en yta som ser ut som tegel eller sten. Betong stämpling används utomhus trappor, gångvägar och uteplatser samt områden som omger simbassänger och fontäner.

Ett konkret stämpel är speciellt framtagen för stämpling betong. Det kan vara tillverkade av metall, trä eller gummi. Allt som skapar ett intryck kan även användas för betong stämpling till exempel en träsniderier block som används för färgning tyg i batik utskrift eller en bit av dekorativa genombrutna metall. Efter ett konkret stämpel pressas in våt betong, det gick på eller slå med en hammare för att säkerställa att intrycket är tillräckligt djupt.

En beläggning av olja används ofta på en bit material som används som ett konkret stämpel för att hålla den från stickning och dra upp konkreta. Det är bäst att försöka stämpeln på ett litet område av våt betong först för att se effekten är attraktiv. Även våt betong måste arbetat med ganska snabbt, är det oftast möjligt att släta över en stämplad område för att åter stämpla så länge de konkreta fortfarande är våt.

En tunnare konsekvens av betong används för konkreta stämpla än för bana ytor med vanlig betong. Stämpling betong utomhus kan vara en gör-det-själv-projekt för villaägare eller ett jobb för en professionell konkret stämpling företag. Stämpling utomhus ytor som ser ut som sten eller tegel är populär eftersom utseendet är oftast realistisk och tiden och kostnaderna är lägre än banar ytor med tegel och sten.

Konkreta stämplar finns i olika former och storlekar. En konkret stämpel används för att skapa en sandsten ser är stort, oregelbundet formade och gjorde att lämna en grov ytstruktur. För sandsten har en rustik, fritt formulerad utseende, har skiffer en mer modern rak fodrade utseende. Slate uppfarter och vägar har ett enhetligt utseende med olika rektanglar av skiffer formas till en överlappande mönster och skiffer-som betong prägling har ett liknande utseende.

Pulveriserat betong färg blandas i betongen för att skapa färg innan stämpling, såsom brunt att se ut som sandsten och kullersten och svarta att se ut som marmor och skiffer. Den färdiga stämplad betong kan också färgas med färg men det kanske inte är lika långvarig som har färg blandas in i betong. Oavsett vilken färg metod som används eller om de konkreta lämnas naturlig färg, bör stämplas betong tätas och sedan rengöras och slutas med några års mellanrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.