Vad är Window Vikter?

Fönster vikter blytyngder att balansera vikten av ett fönster skärp-den rörliga delen av fönstret-i äldre hus. De är vanliga i dubbelblinda hängde fönster, där de två skärp röra sig i oberoende spår, upp en kan sänkas och botten en upp, som tillåter cirkulär luftflöde, varm luft upptill och svalare luft in genom botten. Eftersom äldre fönster är gjorda av tunga material, höja ett fönster kan vara svårt, och utan motvikt, kan bågen komma omkull och kan orsaka rutorna för att bryta. Lösningen är ett block högst upp i fönstret fönsterbredd, med en sladd ansluten till bågen, och inne i fönsterramen själv, fönster vikter som är dimensionerad för att exakt eller nästan likvärdigt med vikten av fönstret bågen. Det finns två fönster vikt per skärp,

en på var sida om fönstret.

Den "FÖNSTERLINA" är det rep som ansluter FÖNSTERBÅGE till fönstret vikter. Med tiden kan dessa rep slits ut och ibland bryta, vilket gör att fönstret vikt att minska. Eftersom vikten håligheter, även kallad fönster vikt brunnar, i fönsterramen ibland köra hela höjd av huset, kan fönstret vikt är potentiellt från andra våningen till bottenvåningen.

Vägt fönster är svåra att öppna om endast en av de två fönster vikterna är på plats, så om du har ett trasigt skärp sladd och en tappad vikt, måste du byta både sladd och vikt. Om inte ditt hus byggdes med liten tillgång paneler öppning i vikt brunnar, måste du få tillgång till den vikt brunnarna genom att ta bort en del av fönsterramen. Du kan köpa nya fönster vikter och sladdar skärp på bostäder renovering specialaffärer online.

Om du renoverar ett äldre hus med dubbla hängde fönster vars vikter har för länge sedan sjunkit till botten av vikt väl, kan det vara frestande att vänta med att ersätta fönstret vikterna till senare, propping öppna fönster med en käpp eller andra hinder. Kan dock inte uppvägs fönster vara mycket farligt, särskilt om du har små barn. Det rekommenderas att du inte öppna fönstren alls förrän du har bytt fönstret vikter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.