Vad är Specimen växter?

Förlaga växter är växter som odlas som utställning bitar i trädgården. De är oftast isolerade från andra växter så att de sticker ut, snarare än att vara belägen i en massa planteringar. Förlaga anläggningar är en av de viktigaste estetiska inslag i trädgården, och i vissa fall kan vara tiotals eller hundratals år. I antika trädgårdar Exemplaret får växterna omfatta sällsynta och ovanliga arter, t. ex. arv rosor och unika sorter träd.

Många exemplar anläggningar är träd eller stora buskar, av flera skäl. Större anläggningar har en tendens att sticka ut och leta lämpligt skalas när de planteras ensam i en öppen plats, till att börja, och de tenderar också att vara mer långlivade. Eftersom ett exemplar anläggning är avsett att vara en permanent visning styck, en anläggning med en livslängd önskas så att anläggningen kommer att hålla sig frisk i flera år. Stora anläggningar kan också vara mer prålig, med funktioner som ljusa blommor, ovanliga bladverk, märkliga vändningar och svarvspån av sina grenar, och så vidare.

Ett exemplar anläggning kan isoleras i ett öppet område omgivet av gräs , låg marktäckande, mossa, grus, flis, sand eller annat material, beroende på det estetiska i trädgården. Lägre planteringar kan vara belägen i närheten att ställa anläggningen av utan trängsel det, och en stor trädgård kan ha flera exemplar växter som skapar brännpunkter och områden av intresse i trädgården för att hålla besökarna upptagen och intresserad. Förlaga växter kan användas var som helst från en liten gård med relativt begränsat utrymme till en stor herrgård.

För folk utforma en trädgård från grunden, att välja prov växter kan vara mycket spännande. Många plantskolor bära mogna anläggningar för människor som vill en väl etablerad trädgård från början eller personer kan köpa unga träd och plantor som kommer att mogna med tiden. I en befintlig trädgård som är under relandscaped kan människor välja att behålla nuvarande förlaga växter och träd, eller flytta dem eller installera andra prov växter.

Gardens i alla miljöer kan ha prov växter, allt från en låg vatten trädgård med inhemska växter i en öken region till en formell europeisk stil trädgård. Trädgårdsskötsel butiker kan ha rekommendationer för särskilda typer av prydnadsväxter som kan vara lämpliga för vissa områden eller typer av trädgårdar. Sådana anläggningar kan också beställas från plantskolor som fartyget sina produkter om inget passar kan hittas lokalt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.