Vad är Spånplatta Flooring?

Spånskiva golv är sub-golv tillverkad av grovt sågspån i kombination med harts. De sågspån och hartsblandningen är värmebehandlas och pressade för att bilda stora skivor. Spånskivor kallas också spånskivor, det är lätt att se små bitar av sågspån som bildar golv ark. Spånskiva golv görs i olika tjocklekar, varje standard tjocklek är färgkodade för enkel identifiering. Hög densitet spånskivor används för sub-golv, eller till grund för matta eller andra golv yta, eftersom den är billig, men tunga.

Bara hög densitet spånskivor kan användas för golv. Det finns tre grader eller tätheter av spånskivor tillverkas idag: normal, medium och hög densitet. Normal täthet, spånskivor är ganska mjuk, medan medelstora tät spånskivor är fastare. Hög densitet spånskivor är inte lika porös som de andra två, det är det mest vattentäta av de tre typerna. Vatten skadad spånskiva går lätt sönder ner.

hög densitet spånskiva golv skall vara tydligt märkt som sådan när det är till salu, eftersom de andra spånskivor typer är inte lämpliga för användning som golv. Ju mindre tät spånskivor eller spånskiva typer kan användas för låda liners i vissa möbler såsom byråar. Hög densitet spånskivor används för vissa ramar köksskåp och skrivborden såväl som sub-golv.

Spånskiva golv ark koppla samman i en not och spont metod. Den höga tätheten spånskiva ark skall mätas och passform golvytan samt hemmets reglar avstånd. Skivorna spikas eller skruvas ned. Ett problem med spånskiva golv är att de är mottagliga för knarrande ljud inom ett par veckor efter installationen. Lösa skivor kan också orsaka en studsande känsla av att en person kan märka när man går på golvet.

Det är viktigt att hög densitet spånskiva golv blad är tätt knutna till en undergolvet mindre benägna att gnisslande. En annan vanlig företeelse med spånskiva golv är deras tendens att bubbla. Alla bubblande eller blåsor kan vanligtvis slipas ned platt. Spånskiva golv ark kan köpas i sorter som är mögel-och termit-resistent. Lagar kan kräva att alla spånskiva golv tillverkas vara flamhämmande.

hög densitet spånskiva golv anses lång bär och seg. Den kan användas som en bas eller sub-golv för alla typer av golvbeläggningar, inklusive matta, sten, trä och keramiska plattor. Spånskiva golv är normalt inte används för huvudsakliga golvbeläggning; intryckt sågspån och harts effekt är inte den mest attraktiva utseende. Stål och cement finns alternativ till en hög densitet spånskiva undergolv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.