Vad är Solar Pool Uppvärmning?

sol pool uppvärmning hänvisar generellt till processen med hjälp av passiv solvärme från solen att värma upp en pool. Sol pool uppvärmning kan också hänvisar dock till stora sol dammar, värms upp för att lagra energi som kan användas för en rad syften. Även om detta första användningen är något som de flesta människor har tillgång till, större sol pool uppvärmning i allmänhet utförs av industrin, även om det kan ha ansökningar om gårdar att generera sin egen makt.

En sol damm är ett stor pool med salt vatten, som ligger i en naturlig gradient med hög saltvatten i botten, och låg saltvatten i toppen. Solljus slår i vattnet och går ner till botten och värma upp den lägsta skikt av salt vatten i sin tur orsakar vattnet att expandera och bli mindre tät. Om det var friskt vatten skulle denna lägre nivå upp till ytan, och en konvektion nuvarande skulle form, men eftersom det är en del av ett salt vatten lutning är det fortfarande i botten och fortsätter att öka i värme, ofta med temperaturer upp mot nästan 200 grader Fahrenheit (93 grader). Denna värme kan sedan användas för att driva generatorer, som producerar mycket el. Sol pool uppvärmning el är särskilt intressant att utveckla områden som en sol damm kan ställas in för en mycket låg kostnad.

Personlig sol pool uppvärmning, å andra sidan, har ingenting att göra med saltvatten, och är inte avsedd för storskalig elproduktion. Istället är det ett sätt att värma en inomhus eller utomhus pool utan att använda en icke förnybar energikälla. I denna mening sol pool uppvärmning använder passiv solenergi samling för att värma upp vattnet i poolen enbart med hjälp av ljuset från solen.

Vatten pumpas från poolen och gör sin väg in i en serie av solfångare. Dessa solfångare är i huvudsak bara stora paneler, som går vattnet i rör som ofta är svart, att absorbera värme från solen och bli varm. När vattnet värms upp, gör det sin väg till toppen av rören, och när tillräckligt varmt det återgår till simhallen, för att värma upp massa vatten.

Med sol pool uppvärmning innebär att lilla att ingen el krävs för att hålla en pool varm, men det betyder att temperaturen i poolen är beroende av topp solljus. För de flesta människor, sammanfaller deras önskan att använda en pool med varmare dagar, så det fungerar ganska bra. För dem som ofta vill ta doppar i en varm pool mitt i en sval natt, men någon form av elektrisk säkerhetskopian kan vara perfekt.

Även i dessa fall har dock sol pool uppvärmning kan fortfarande vara ett bra alternativ. Med en lämplig poolskydd kan tillräckligt mycket värme tas upp under dagen för att hålla poolen varm hela natten. Och även i de kallaste trakter, kommer sol pool uppvärmning hålla i allmänhet den genomsnittliga temperaturen i poolen mycket högre, vilket kräver mycket mindre el för att bringa den till en idealisk temperatur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.