Vad är Ornamental Grass?

Ornamental gräs är en typ av gräs som odlas för sina prålig bladverk. Prydnadsgräs kan odlas i olika klimat, från tropiska områden till torra öknar, och de kan bidra till flera olika funktioner i en landskapsskötsel system. Till skillnad från gräsmatta gräs, som kräver slåtter och tungt underhåll, prydnadsgräs föds att få växa till sin fulla höjd och storlek, och de kräver mycket mindre arbete och betydligt mindre vatten, även om människor i allmänhet inte kan gå på prydnadsgräs.

Dessa gräs varierar i höjd, från relativt kort gräs till högt prydnadsgräs som kan växa över nio meter (tre meter) i höjd. Många prydnadsgräs har randiga eller splotched lövverk med brokiga färger, och deras blad kan vara särskilt intressant att titta på. Vissa blomma, och många frön som finns i slutet av sommaren och hösten. Prydnads gräs kan vara intressant att titta på både levande och döda, de flesta trädgårdsmästare putsning deras prydnadsgräs ned över vintern så att ny tillväxt kommer att ha plats att blomstra på våren.

En typisk prydnads gräs måste planteras i jorden, vilka har utarbetats av konstgödsel och ändringar mark som kommer att främja även dränering. När den bildats, kan gräset vattnas vid olika tillfällen beroende på vattenförbrukningen. Trädgårdsmästare kan trimma eller forma prydnadsgräs, eller lämna dem ensamma, rädda beskärning för vintern. Vart några år kommer en flintskallig patch börja utveckla mitt i en prydnads gräs plantering som död tillväxten byggs upp, vilket tyder på att det är dags att dela och plantera gräset att bli av med de döda tillväxten.

Trädgårdsklubben som vill arbeta med inhemska växter har oftast en rad passande prydnadsgräs att välja på, med många plantskolor som transporterar inhemska gräs. Det är också möjligt att finna icke-infödingar som är anpassade till någons trädgård zon, tillsammans med exotiska som kan kräva lite mer arbete att odla. Prydnadsgräs kan användas för att skapa textur i ett landskap, att fylla i tomma områden, till linje gångar, och i en mängd andra sätt, beroende på någons landskapsarkitektur system.

Några exempel på prydnadsväxter gräs innehåller, plym gräs, blå svingel, perenn fontän gräs, blå lymegrass, fjäder vass gräs, switchgrass, ribbongrass, japanska silver gräs, norra havre havet, kanin svans gräs, darrgräs, starr, låga gräs, rosa muhly, griskulting fontän, maidengrass, lilyturf, bluestem och hairgrass. Dessa prydnadsgräs kan odlas från frön, pluggar, eller hela plantor köps på en plantskola.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.