Vad är Orkanen lampor?

orkanen lampor lyktor som är avsedda att vara tänd i blåsigt väder. Utformningen av en orkan lampa främjar också brandsäkerhet, förutom att vistas stiga, genom att göra det svårt för elden att fly från lampan och spridning. Dessa lampor främst används dekorativt, även i områden där elektricitet är opålitlig eller obefintlig, många använder orkan lampor för vardagliga belysning. Hårdvara och belysning butiker tillgången ofta säljer en rad orkan lampor.

Den viktigaste beståndsdelen i utformningen av en orkan lampa är högt glas skorstenen, som härbärgen lågan i lyktan från vinden. I en enkel design, passar skorstenen över en behållare som är utformad för att hålla ett ljus eller oljad veke, och det kan finnas en perforerad plåt tak för skorstenen för att lägga till mer skydd. Mer robusta versioner av orkan lampor har en ram som omsluter skorstenen, med ett handtag på ovansidan så att lampan lätt kan flyttas.

Klassiskt är orkan lampor görs med ett klarglas skorsten, som kan vara förstärkta med metall tråd i fråga om en miljötålig version. I prydnadslampor kan glaset vara etsad eller målade med olika mönster, som skymmer ljuset, men gör lyktan mer intressant att titta på. Färgat glas kan också användas, med färgade orkan lampor som används traditionellt för signalering, eftersom människor i fjärran skulle lätt kunna upptäcka ett rött eller grönt ljus från en orkan lykta.

Trots att orkanen lampor är menade att vara säkrare i utkast, men de utgör en brandrisk, speciellt i fråga om fotogen eller oljelampor. Om veken är uppskruvad för högt, luften inne i skorstenen kan bli ganska varm, vilket gör att skorstenen att explodera. Chocken av explosion kan orsaka nedre delen av lampan fraktur också, spilla olja som snabbt kan fatta eld. Explosioner är också en potentiell risk med en tända ljus orkan lampan.

Som en allmän regel bör orkan lampor aldrig lämnas utan uppsikt, och vekar för ljus och oljelampor som används bör regelbundet trimmas. Förutom att minska risken för brand, putsning ökar effektiviteten, minska mängden sot produceras av lanternan medan den är i drift. Människor bör också vara medvetna om att glaset skorstenen kan vara mycket het med utökad användning, och det är inte tillrådligt att röra vid skorstenen medan lampan är i bruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.