Vad är Orchid Förökning?

Orchid förökning är en teknik som används för att odla orkidéer. Orkidéer är mycket olika växter finns i många regioner i världen, och de är mycket populära som prydnadsväxter för både inomhus och utomhus trädgårdsmästare. Det finns ett antal olika metoder som kan användas för att sprida orkidéer, allt från tekniker som vanligtvis behöver utföras i laboratoriemiljö till metoder tillräckligt enkelt för början trädgårdsmästare.

Många orkidéer kommer att producera antenn skott och rötter som kan förökade i luften sticklingar. I denna metod orkidé förökning, väntar en trädgårdsmästare för ett nytt skott bildas på en orkidé, och tar bort det när det väl har börjat etablera rötter, överföra den till en kruka med en växande medium. Många orkidéer producera antenn skott, och detta är ett av de enklaste metoderna för odling av nya anläggningar.

Division är en annan orkidé förökning teknik som ett alternativ med många växter. I fissionen skotten hos en frisk vuxen anläggning försiktigt separerade när anläggningen är planterade. Denna teknik kan användas med många arter. För mer avancerade spelare är det möjligt att engagera sig i stammen förökning, men bero förökning av orkidéer kräver en särskild odlingsmedium, sterila förhållanden, och en stor omsorg om detaljer.

Vissa växter producerar keikis, eller "spädbarn "på hawaiianska. Besläktad med antenn skott kan de skiljas från moderplantan när de mogna och krukväxter i sin egen planteringsjord medium. Den keiki kommer att vara en klon av moderplantan. Tillbaka glödlampa förökning är en annan metod som är relativt lätt, gjort med pseudobulber som har förlorat sina blad, men som behåller omsättning.

Mer avancerade orkidé förökningsmetoder omfatta meristem förökning och odling från frö. Dessa kräver lab villkor och mycket stränga kontroller för att säkerställa att orkidéerna vara friska som de är noga lirkade till tillväxt. Meristem förökning sker med vävnadskultur för att producera en klon av moderplantan från odifferentierade stamceller, medan förökning från frö förutsätter en förmåga att samla och odla de mycket små frön av orkidé anläggningen.

Vissa orkidé arter är mer lämpade för casual förökning än andra. Människor som är intresserade av orkidé förökning kanske vill söka upp orkidéer som producerar keikis eller antenn skott, eller är lätta att dela. Personalen på en förskola kan ofta ge konkreta råd, och det är också möjligt att köpa från en plantskola som specialiserat sig på orkidéer, såsom daghem ibland har klasser för att ge människor information om orkidé förökning och odling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.