Vad är Krysantemum?

Krysantemum är ett släkte av växter som blommar. De var först odlas i Kina och tänkt som en ört som den kinesiska. De har också spelat en viktig symbolisk roll i japansk historia, där det var nog först infördes i 8: e århundradet. Den krysantemum inspirerade den japanska försegling av kejsaren, och läget för kejsaren var ofta kallad Chrysanthemum tronen. Västerlänningar fick vänta till den 17: e-talet för införandet av dessa underbara växter.

Gardeners kan förkorta namnet på dessa växter till "mammor. "De är ofta en trädgårdsmästare förtjusning eftersom det finns över 30 sorter av krysantemum. Även den krysantemum innehåller en kemikalie som heter pyrethrumextrakt, som hjälper naturligtvis slå tillbaka de flesta buggar. Det krysantemum är också en flerårig, fastställt sängar på blommorna återkommer till glädje varje år.

Det är otroligt variationer i utseende bland mammor. Vissa sorter av krysantemum liknar nära en prästkrage. Andra ser ut som en knapp form, med små korta kronblad. Pompom krysantemum är också populära, med en nära, rund blomma. Stora daisy-liknande mammor ofta kallas blomsterhandlare "krysantemum eftersom de sannolikt kommer att användas i blommiga arrangemang.

Även utseendet varierar, de flesta krysantemum har en anläggning höjd av ca en fot (30,48 cm) hög . De tenderar att falla blommar i en naturlig trädgård, och finns i en mängd olika höstfärger, som orange, mörkrött och gult. Man kan också hitta vår blommande mammor med gula, röda, vita eller rosa blommor. I en trädgård, de kräver full sol, väldränerad jord, och utrymme att växa. Krysantemum kan också behöva skiljas åt under våren för att bättre falla blomstrande eftersom de tenderar att bli "klumpgranulat upp tillsammans efter ett år eller två.

Mums brukar planteras i omkring april för hösten blommar. Våren blommar mammor måste planteras strax efter sista frost, och tenderar att blomma från maj till juli. I en del trädgårdsarbete butiker kan man också köpa krysantemum som är nära de vilda mammor i Kina. Dessa tenderar att ha mindre och mindre prålig blommor.

Krysantemum används för att göra pyretriner, en vanlig ingrediens i insektsmedel. Blommorna är också en viktig del av den asiatiska dricka, krysantemum te. Den te tros stöd i återhämtning från förkylning och influensa och lindra halsont. Det är också tänkt att förbättra blodflödet och minskar åderbråck.

Bladen på krysantemum kan användas i rör-frites. Alternativt kan de vara kokt som en grön grönsak. Vissa kallar den kokta bladen ganska slemmiga, men många andra gillar deras smak och konsistens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.