Vad är Inredning latexfärg?

Inredning latexfärg är färg speciellt framtagen för användning inne i hemmet eller på kontoret. Samtidigt säljs som en latexfärg, gör de flesta märken egentligen inte innehåller latex. Istället gör det inre färg i dag vanligen använda vinyl eller akrylhartser, och ibland en kombination av båda. Av alla typer av färg på marknaden idag, är interiören latexfärg enkelt den vanligaste av alla färgprodukter.

På många sätt de många märken av interiör aktie latexfärg kvaliteter med exteriör latexfärger. Båda typerna av färger är formulerade för att erbjuda fullständig täckning och att hålla sig väl under en hel del slitage. Men både exteriör och interiör färger är formulerade för att klara olika typer av slitage och kan inte innehåller samma blandning av ingredienser.

Nästan alla märken av invändiga latexfärg kan användas på en mängd olika ytor och ändå uppnå en jämn täckning. Färgen kan appliceras på puts och gips samt betong och trä. Många interiör latexfärger kan också användas för att täcka tegel. Det är även möjligt att använda färg för att täcka tapet om så önskas.

Inredning latexfärg är vattenbaserad, men närvaron av akryl och vinyl hartser i formeln göra produkten lätt att rengöra. Ofta med en fuktig trasa räcker för att torka bort ränder eller fläckar utan att skada väggen beläggning. Eftersom färgen finns med ett platt, medelglättat och blank finish, kan den användas i nästan vilken inredning plan och bidra till att uppnå önskat utseende och känsla för utrymmet.

Interiören latexfärg som erbjuds på marknaden idag erbjuder några funktioner som inte fanns tillgängliga på årtionden tidigare. En nyhet är interiören färg som är relativt luktfri. Detta gör det möjligt att måla ett utrymme med mindre irritation i näsa, även om det fortfarande rekommenderas att rummet har god ventilation. Många interiör färger innehåller även anti-mikrobiella egenskaper i dag att bidra till att minska risken för mögel. Det finns även vissa färger som går vidare som en mörkare färg under torkningen till en ljusare färg, vilket kan vara till hjälp när man försöker att dubbelkolla för områden som behöver röra innan färgen torkar.

Konsumenterna kan få inredningen latexfärg i nästan vilken färg som helst kan tänka sig. Förutom förblandat färg, är det möjligt i många färger och hem butiker leverans till anpassade blanda färgen för att uppnå en viss nyans eller skugga. Även speciellt blandade färger tenderar att vara något dyrare, de tillåter husägare att skapa en färg som är unik och är precis vad de önskar för utrymmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.