Vad är Fish Tank stativ?

akvarium står kvar är bestånd som är utformade för att visa fisk tankar på en höjd som gör att visa och underhåll bekväm. De är också konstruerade för att hålla den extra vikten av en fisk tank.

Mindre akvarium upp till ca 40 gallons (152 liter) är vanligtvis visas på enkla står i gjutjärn. Gjutjärn står är öppna, med fyra ben, en enkel rektangulär topp läpp, och cross-hängslen på sidorna och ryggen. Mindre akvarium brukar använda filter som hänger på själva tanken, så akvariet står inte ha en inhägnad för lagring, precis som större version.

Gjutjärn står akvarium är gjorda av glas tankar eller akvarier som står saknar en solid topp, som glas tankar inte behöver. Detta gör stativet lättare och mer portabla. Glas fisk tankar ha en stål kant runt botten och sidsömmarna. Den nedre kant, sitter på läppen av gjutjärn står. Fisk tankar som är tillverkade av akryl i stället för glas kräver en annan typ av monter med en solid topp, som en akryl tank måste ha stöd i hela botten snarare än bara längs dess kanter.

Större akvarium står gjorda för akvarier på 50 gallons (190 liter) eller mer görs normalt av tryckimpregnerat trä. Tryckimpregnerat trä är trä som har behandlats kemiskt för att motstå röta. Dessa står har gedigen toppar och bottnar som sträcker sig något utanför väggarna för extra stabilitet. Fronter av dessa står akvarium är gjorda med skåpsdörrar att svänga utåt. Inne i skåpet finns det gott om plats för kapseln filter, våt /torr filter eller lämnar akvarium. Baksidan av dessa står akvarium är i stort sett öppna med ett centrum stöd. Detta gör att slangar och elektriska ledningar för att köra lätt ut igen. Denna typ av akvarium monter kan användas för glas eller akryl akvarium.

En del står akvarium är tillverkade av målad akryl eller medelhög densitet fiberskivor (MDF). Dyrare står kan göras med många ytor som efterliknar utseendet av sten, granit, marmor eller andra naturliga texturer och andra återförsäljare budpremie står gjorda av körsbär eller andra träslag, för att vara så vacker som alla utsmyckade möbel. Dessa skärmar överstiger långt kostnaden för den tanken.

Fish tank står bör alltid användas i stället för vanliga möbler, eftersom de flesta möblerna är inte utformad för att tåla vikten av ett akvarium. Även en liten 10 liter (38 liter) tank kommer att väga närmare 100 lbs (45 kg) när den är helt inrättas. Vatten väger 8,5 £ /gallon (3. 9kg/3. 8l) och vikten av grus, dekorationer och själva tanken, lägger vikten verkligen upp.

När du väljer ett stativ se till att det gjordes för storleken på akvariet du kommer att släppas ut på den. Om någon del av akvariet botten sträcker sig utanför monterns topp eller kant är akvariet står för liten.

Fish tank står är lätt tillgängliga överallt akvarium säljs. Används akvarium står återfinns också i den sekretessbelagda delen av de flesta tidningar. Slutligen kan akvarium står konstrueras som en gör-det-själv-projekt, men man bör se till montern är konstruerad med särskilda behov av stöd att ditt akvarium kommer att kräva. Många planer finns på nätet för detta ändamål och det är alltid rekommenderas att stå nog bygga snarare än tillräckligt byggd för din ansökan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.