Vad är Compost Fertilizer?

Kompost gödselmedel är en produkt som ger bra näring till mark, växter, blommor och grönsaker. Detta gödselmedel är i allmänhet bildas genom kontrollerad nedbrytning av organiskt material som växter, frukter och grönsaker. Samtidigt som allt organiskt material så småningom sönderdelas, kompostering påskyndar processen och hjälper bildar en näringsrik jord.

Kompost gödselmedel hjälper mark behålla vatten, främjar en sund utveckling av rotsystemen i växter och ger ett ekologiskt och miljövänligt sätt för bortskaffande av matavfall och urklipp gräsmatta. Man har uppskattat att mat och gräsmatta avfall står för cirka 30% av allt avfall i deponierna. Konvertera avfall till kompost gödningsmedel bidrar till att frigöra värdefullt och ett begränsat utrymme i deponier.

Kompost allmänhet genom att samla in organiskt avfall och material i en behållare, som ofta kallas ett komposten. Den kompost som gödselmedel är mest effektiv när det finns en lämplig balans mellan gröna ingredienser, såsom gröna gräsklippet, gödsel, grönsaker och frukt avfall och brun avfall såsom trä, torkade löv, sågspån, halm och papper. I komposten blanda gröna komponenter ger kväve, medan den bruna ingredienserna ge kol.

När ingredienser som är kombinerade i komposten, är vatten som tillsätts och ingredienserna blandas. Vid denna punkt i processen, är komposten aktivator tillsätts ofta, vilket är en flytande hög i kväve, för att påskynda nedbrytningsprocessen. När komposten högen bildas, mikrober i mixen börjar föröka sig och bryta ner organiska komponenter i materialet och gör att komposten högen för att värma upp.

När ett felaktigt sätt, bör kompost gödningsmedel vara klara för användning i ca två till fyra veckor. Det ifyllda kompost ska ha en mörkbrun färg och lukt jordig och mustig som färsk jord. Om högen har en dålig lukt som skräp är det mer än sannolikt inte redo och kan behöva ytterligare material satts till för att rätta till balansen i den totala blandningen.

Kompost gödsel har flera olika applikationer. Det är ofta kombineras med befintligt jord, som gör att näringsämnena i komposten att långsamt släppa ut i marken. Det kan användas mycket på samma sätt som kompost och tillämpas runt blommor och växter för att minska tillväxten av ogräs och hålla kvar vatten runt växterna. Kompost gödselmedel kan också användas som en del i en krukväxtjord mix.

Kompost kan även användas för att skapa vad som kallas kompost te. Kompost te är en vätska bildas av stöpning kompost i vatten. Den stöpning process framställs en vätska rik med de näringsämnen som finns i komposten. Kompost te används vanligen till marken, direkt eller sprayas på växter. Många tror att tillämpningen av kompost te kan öka mängden näringsämnen som växterna kan tillgodogöra sig ur marken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.