Vad är Cherry Blossoms?

Cherry blommor är helt enkelt blommor körsbärsträd, kända för sina vackra utseende. De har blivit ikoniska symboler för våren, och det finns delar av världen där deras blomstrande är en enorm turist händelse. Japan är känd för sina körsbär blommar med ett flertal festivaler över hela landet firar skönhet och estetik träd i förhållande till sin omgivning.

Även träd som faktiskt bär körsbär frukt även tillverkar körsbär blommar, många av de sorter mest känd för sina blommor är i själva verket infertila. Dessa kallas prydnads körsbär och har fötts upp för att ha särskilt vackra blommor, på bekostnad av själva frukten. I dessa sorter är de reproduktiva ståndare och pistiller i träden i stället ersättas med en extra uppsättning av kronblad, så att de ibland kallas dubbel blommiga träd. Även om det finns flera prydnadsväxter sorter, den i särklass vanligaste planterade är Kanzan sorten.

Det finns många olika sorter av körsbär blommor, allt i färg, storlek och växande temperament. I Japan ensam finns det mer än par hundra olika sorter, med mest bara skiljer sig något från varandra. Även om de kan enklast delas in i två grupper, prydnads-och sorter fruktkroppen, körsbärsträd kan också delas upp beroende på deras färg, som kan variera från ett nästan rent vitt till en rik och chockrosa.

visning av körsbär blommar har varit en viktig hobby historiskt i ett antal länder, men ingen har tagit till ganska precis som japanska. En 8: e århundradet krönika rapporter körsbärsblom festivaler så långt tillbaka som den 3: e-talet, även om det är fullt möjligt att den praxis som antogs från Kina ganska mycket senare än detta. Åtminstone den sena 8: e århundradet var dock träd planteras kraftigt i Japan endast för visning av körsbär blommar.

Varje år i Japan, är det varma vädret fronter som gör att blommande av körsbärsträden spåras som de norrut. Eftersom varje region är satt i blom, är det lyfts fram, och massiva festivaler hålls i både städer och landsbygd lika. Parterna hålls runt om i landet som körsbär blommar komma i blom, med människor som samlas vid tempel, parker och små helgedomar för att visa blommor och fira.

Cherry Blossom har en stor symbolisk betydelse för det japanska folket, och har historiskt varit en viktig symbol för nationalism. Även ytligt om blommor är representativa för det kvinnliga, på ett djupare plan de kan ses stå för övergående karaktär liv. Som ett resultat har de ofta varit historiskt använts som en påminnelse till krigare innan de går ut i strid att livet är naturligtvis flyktig, och därför att dö för en god sak är en hög form av boende. Till exempel skulle under andra världskriget många självmordsbombare måla körsbärsblom på sidan av deras plan, påminna dem om att även saker av stor skönhet avklingat snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.