Vad är Bivax Ljus?

forna egyptierna erkänt värdet av bivax som konserveringsmedel, och i början av romarna formade mynt från bivax att betala sina skatter. Uppfinning av ljuset går tillbaka till omkring 400 f. Kr. , men idén att använda bivax att bilda ljus inte dyka upp förrän på medeltiden.

De första ljusen var gammaldags talg eller fett utsmält från slaktat djur . Även om dessa tidiga ljus använts för att ge en ljuskälla, de var smutsiga, stötande lukt, och fyllde rummet med rök.

Bivax ljus var en omedelbar framgång eftersom de var så gott som rökfri, lång förbränning avges en trevlig honung lukt, och inte droppar. De var dock dyrare än talgljus. En mästare på herrgården kan belöna trogna tjänare med nopporna av bränt bivax ljus, men den vanliga människan inte hade råd med dem om han inte råkade vara en biodlare.

honungsbinas är den enda art av bin som kan göra bivax. Den framställs som en biprodukt av intag blomma nektar och pollen, och används i kupan som föda för de unga.

De fördelar som gjorde bivax ljus så högt värderade i den 14: e århundradet är vad som gör dem populära även i dag. Bivax ljus kan köpas från candlemakers, gåva butiker och heminredning butiker, antingen online eller på ett närliggande köpcentrum. De finns i vaxljus, ljuslyktor och till och med den nyligen populära aromterapi typer. Medan den traditionella bivax ljus uppvisar den karakteristiska sexsidiga bikakestruktur och har en grov naturlig känsla, kan moderna candlemaking metoder tillverkar även släta profilerade bivax ljus.

hobbyists har anammat det roliga med att skapa bivax ljus hemma. Bivax finns i tunna blad som lätt kan formas till ljus. Det enklaste sättet att göra en bivax ljus är att helt enkelt lägga en veke ner kanten på ett blad av bivax, försiktigt rulla ihop bivax, och fortsätta att lägga lager tills du uppnår önskad ljus bredd. Detta är hur många bivax ljus tillverkades fram till 20. Århundradet, trots att doppa tekniken var anställd. Sedan dess innovationer såsom utvecklingen av silikon som används för att frigöra bivax från en form, har skapat andra sätt att göra bivax ljus.

Bivax ljus är en förnybar resurs som kommer att nåd i hemmet eller på festligheter. På grund av sin unika, skönhet och glada ljus, kommer de att fortsätta att njuta för århundraden framåt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.