Vad är Baseboard Molding?

Baseboard gjutning är paneler i trä som löper längs botten av innerväggar. Detta trim dekorativt fyller i det område där väggen och golvet möts. Baseboard lister finns i en mängd olika träslag och stilar.

Furu, gran och ek är vanliga skogen används för bottenplatta gjutning, men många andra typer av trä, inbegripet aska, körsbär, bambu och cypress är också används. Fingerskarvning är en populär metod som används för framställning av bottenplatta lister. Fingerskarvade trä har haft alla de defekter avlägsnats vid bearbetningen. Både långa och korta längder av virke är ledade samman för att skapa mycket långa längder av starka gjutning trim.

Många bottenplatta trim säljs i längder mellan 8 till 16 fot (2,44 till 4,88 meter). När du köper bottenplatta gjutning, längder längre än längden på väggen behövs för att möjliggöra för avfall vid fällning av trim delar att passa. Det finns många olika stilar av trä bottenplatta ventiltrim används idag. Quarter runda, eller sko gjutning, är en populär typ av bottenplatta trim. Den har något av en oval kilform till det och är i princip en fjärde, eller en fjärdedel av en cirkel.

Baseboard gjutning sticker ofta ut från väggen snarare än att vara platt. Detta förhindrar skador på väggen från dammsugare. Baseboard lister skall vara av god kvalitet så att de inte chip eller bli lätt skråmat. Denna typ av trim, inte bara skyddar väggen, som också gör ett dekorativt och slutade se till interiörer.

listen är den övre dekorativa paneler i trä på väggar, medan stol järnväg formning går längs den nedre mittersta området av en vägg. Medan listen toppar eller kronor väggen, bottenplatta formning utgör basen eller botten av väggar. Stol järnväg gjutning är uppkallad efter dess traditionella användning av de installeras i kök på höjden för att skydda väggen från baksidan av köksstolar. De färger och utseende av alla tre typer av trä lister bör samordna tillsammans liksom med den övergripande stilen i rummet.

Djurtarmar bör även samordna med bottenplatta och andra typer av gjutning. Stommar utformning trimmar runt dörrar och fönster. Medan bottenplatta gjutning ofta slät, kan höljen vara utskurna eller prägling samt räfflade eller räfflade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.