Vad är Bachelor Knappar?

Bachelor knappar är klarblå årliga blommor med distinkt trasiga blommar och en något KLÄMMIG växtsätt. Dessa anläggningar är ofta ingår i Wildflower blandningar, och de är också sås ensamma i trånga kluster som ger en explosion av färg när blommorna börjar blomma. Många trädgård leverans butiker bära frön kandidat-knappen, och en del också utföra starter och plantor, även om dessa blommor tenderar att växa bästa från frö. I vissa regioner, dessa blommor växer vilt längs vägarna och i ängar.

Dessa blommor är också kända som blåklint eller Centaurea cyanus . Förutom klassiska blå, de kommer även i vitt, rosa och nyanser av lila, med några sorter som växer upp till tre meter (en meter) i höjd, medan andra är mer kompakt och låg på marken. Liksom många vildblommor, ungkarlar knappar tenderar att se lite trasig medan de växer, men detta är en del av deras charm, de lämpar sig väl för ett informellt blomma trädgård eller en fjäril trädgård.

Helst ungkarl knappar bör odlas i full sol, även trädgårdsmästare kan plantera dem i andra delar av trädgården med varierande framgång. Det kan bidra till att förbereda jorden med kompost eller gödsel före sådd, och att gödsla och vatten regelbundet under växtsäsongen, men dessa växter är mycket härdig och ibland de kan överleva även om de är lite försummad. De i allmänhet kan inte skapas eller beskäras, även trädgårdsmästare kan snittblommor att uppmuntra anläggningen att producera mer.

Frön kan sås på senhösten eller tidigt på våren. Människor som lever i mycket kalla klimat kan vara bra att vänta till våren, eller överväga groning ungkarl knappar inuti ett växthus och plantera de plantor som genomförts efter det värsta vintervädret har passerat. Dessa blommor är ettåriga, så de kommer att dö efter sommaren, men också reseed själva, och de kan visas igen under nästa år utan någon ansträngning hos trädgårdsmästaren. Kandidat knappar kommer också en tendens att sprida sig över trädgården efter några år.

Dessa färgglada blommor tenderar att se bäst när de odlas som en dunge. De kan kopplas ihop med andra blommor som coneflowers, astrar, svartögda-Susans, kosmos, stockrosor, blåklockor, GULLRIS, riddarsporren, vallmo, yarrox och höstflox, bland många andra. Kandidat-knapparna är utmärkta snittblommor till buketter, knapphål, och blomsterarrangemang, och de också ta lätt till torkning, för folk som gillar att arbeta med torkade blommor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.