Vad är Art Deco möbler?

dekorativa stil som kallas art deco såg en stor grad av popularitet i många länder mellan första världskriget och andra världskriget. Dess popularitet var störst i Europa under 1920-talet och i USA under 1930-talet. Den hade ett anmärkningsvärt inflytande på arkitekturen av tiden, samt på möbler, konst, kläder, smycken och film. Art Deco Möblerna var ofta påminner om arkitektoniska linjer och kurvor.

Begreppet "art deco" härstammar från en 1925 genomgång av fransk konst på Le Musée des Arts Decoratifs . Många amerikanska arkitekter deltog i verkstadshandboken och var inflytelserik i utformningen av den stora påverkan av art deco-rörelsen i USA. Art Deco stilar för arkitekturen har välbevarade i Amerika, särskilt i större städer. Chrysler Building och Radio City Music Hall i New York City är två kända exempel på typiska art deco-motiv.

Art Deco möbler kännetecknas av användningen av metaller såsom rostfritt stål och aluminium. Lack med inläggningar av trä har också en framträdande plats i den här stilen av möbler. Ibland, kan användning av exotiska material såsom skinn hajar och zebror kan hittas, om kostnaden för dessa material var tillräckligt hög för att de inte ses i den average hemmet eller office. Mörk var exotiska träslag ofta gynnas i art deco möbler och många överlevande exempel visar de strejkande användning och kombinationer av jakaranda, ebenholts och mahogny. I många fall, de fläckar som används på trä tog fram de mörkare delarna av spannmål, som ger den färdiga pjäs en extra visuell textur.

Art Déco-möbler och arkitektur ses i USA som förmedlas en känsla av styrka och optimism i en tid då ekonomisk depression förde motstycke svårigheter för landet. Till exempel har Sunburst motiv överallt, ofta avbildas mot en blå bakgrund, frammana bilden av ett uppgående solen. Många offentliga byggnader som innehöll en art déco-stil var skräddarsydd för att förmedla en känsla av nationell stolthet, med sina färgglada väggmålningar och stark skulpturer. Dessa verkade lyssna tillbaka till stolthet romerska republikanska regeringen och samhället.

popularitet hos Art Déco såg en markant nedgång gå in på andra världskriget, med den nya anda av självuppoffring och åtstramningar. Har dock distinkta art deco-stil har upprepats av andra, efter nedgången. Den upplevde en begränsad uppsving på 1960-talet och sedan igen på 1980-talet, tillsammans denna gång genom ett intresse för grafisk design och den känsla av nostalgisk glamour som Art Deco hade kommit att representera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.