Vad är Aquarium stativ?

Aquarium står är särskilt tillverkade står för att stödja den extra vikten av akvarier. Några akvarium står är öppna bestånd av gjutjärn, medan andra är slutna bestånd gjorda av tryckimpregnerat trä.

Öppna akvarium står är den enklaste typen och är mycket lättare än trä står. Dessa bestånd är normalt för mindre akvarier, upp till 40 gallons (152 liter). Öppet bestånd är gjord av gjutjärn i en enkel rektangulär form med fyra ben och cross-stöd på sidorna och ryggen. Det finns ingen topp på denna typ av monter. Akvariet måste sitta och hållet på den rektangulära läppen. På grund av detta är dessa står bara gjort för glas akvarier, som bara behöver stöd i underkanten kanterna . Akryl akvarier måste ha full botten stöd.

Slutna bestånd är tillverkade av tryckimpregnerat trä. Detta är mycket viktigt, eftersom trä som inte är tryckimpregnerat ruttnar med tiden om de utsätts för fukt.

Slutna bestånd är rektangulär, vanligen med två eller flera främre dörrar som svänger utåt. Stängt står inte bara har en topp, men en botten. Den nedre plattformen är inte skära jäms med väggarna, men går utöver dem ett par inches, vilket gör en lite större fotavtryck för stabilitet. Den översta sträcker sig något utanför väggarna också. Inuti står där är ett centrum stöd balk på baksidan, men annars Ryggen skall förbli öppen för enkelhetens skull. Elektriska sladdar och filtrera slang kan lätt springa ut bakvägen utan hinder.

Stängt står görs normalt för akvarium 50 gallons (190 liter) och uppåt. Filtrering av olika slag som kan sitta fint under tanken, dolda i det slutna monter. Fisk mat, vatten balsam och andra förnödenheter kan också hållas här. Stängt akvarier står lämpar sig för både glas och akryl akvarier och kundanpassade akvarier, som akryl bow-front tankar, kommer med sin egna montrar.

Ställa in ett akvarium på en möbel som va t avsedd för det rekommenderas inte. Vatten väger omkring 8. 5lbs. /gallon (3. 9k/3. 8l). Lägga till vattnet vikt är grus, dekorationer och akvariet själv. Glas är också mycket tunga, medan akryl är ungefär halva vikten av glas. En av de minsta akvarier kan du köpa-en 10 gallon (38 liter) tank-när de är fullständigt inrättas kommer att väga omkring 100 lbs (45 kg). En liten 30 liter (113 liter) tank väger nära 300 lbs (136 kg)! Möbler är inte gjort för att hantera denna typ av vikt och även om det initialt kan hålla för en tank, kan det också bli svag och slutligen kollaps.

Om du väljer att bygga din egen akvariemöbel behöver du forska i konstruktionen beroende på hur stora vikt. Akvariet står har särskilda stöd och krav på konstruktion. Information finns om detta ämne med olika åsikter om vilka konstruktioner som är bäst, men det rekommenderas över-build för din ansökan vid ett val.

Begagnat (eller " används ") akvarium står också ett alternativ som är lätt tillgänglig i lokala platsannonser. Bortsett från det, köpte butiken akvarium står är väl värt investeringen! De kommer att hålla din tank stabil och du kan vara bekymmersfri och njut av din fisk i många år framöver!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.