Vad är Aluminum Hängrännor?

Precis som i fallet med de flesta delar i ett väl konstruerat tak, är det primära syftet med systemen hängränna direkt regnvatten och smältande snö från sidorna och grunden till ett hus. Detta förhindrar en myriad av olika typer av skador på vatten, bevara utseendet och den strukturella integritet huset. Aluminum rännor är den vanligaste typen av hängränna, eftersom de är lättare och mer rost-resistenta än stål.

Rain rännor monteras på undersidan av kanten av bostäder tak, för att fånga alla vattnet som rinner ut i taket. Olika faktorer är viktiga att beakta när man väljer vilken typ av hängränna att installera. Först och främst, att tjockleken på aluminium skall användas måste beaktas. För långvarig, stel aluminium rännor, en tjocklek på 0,032 inches (0,081 mm) kommer att göra jobbet. Alla tunnare än detta, och metallen kan ibland buckla eller böjas när en stege är inställd mot den.

En annan faktor för övervägande vid installation av aluminium rännor är det önskade utseendet på resultatet. Aluminium rännor komma i olika former, från en kvadrat eller rutor, för jämnt rundad i botten. Dessutom är vissa rännor gjorda för att vara "sömlösa", vilket innebär att de är gjorda av en kontinuerlig del i stället för flera stycken ihop. Många byggare och husägare upptäcker att sömlösa aluminium rännor göra för en trevlig utseende, låga underhållskostnader och bättre funktionalitet.

För långvariga aluminium rännor, välja rätt färg eller klar för metallen är ett avgörande steg. Aluminium rännor med en bakad-på finish är känd för att bära bättre än deras stål motsvarigheter. Dessa kan rengöras från tid till annan med mild tvål och vatten för att öka deras livslängd. Rännor bör också rensas regelbundet av löv och annat skräp för att förhindra igensättning. Alla rännor försämras över tid och behöver ommålning eller ersättning som husägare anser det lämpligt.

Ränna ta mer missbruk av extrema väderförhållanden än de flesta andra takmaterial. I själva verket tar de skador och påfrestningar så att andra, göra mer väsentliga delar av huset inte behöver. Hus utan rännor kan drabbas av erosion problem i grunden eller källaren under tider av kraftiga regn. Den ständiga stänk av droppande vatten kan även skada utsidan av huset, och dåligt underhållna hängrännor kan leda till samma problem. Vatten som rinner genom regn rännor kan också riktas till områden med vegetation nära hemmet, vilket ger en fri källa för konstbevattning för landskapsplanering element.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.