Hur kan jag bygga en utfart?

Processen att bygga en uppfart är varmt, tungt, långa arbete, men det är genomförbart för de flesta husägare, så länge de är toleranta och villiga att ta tid att planera innan de börjar bygga en uppfart. I vissa fall hyra en entreprenör eller professionell service för att bygga en utfart är ett bättre val, helt enkelt därför att dessa yrkesgrupper har mer erfarenhet och kommer att kunna slutföra sitt arbete snabbt och bra. Om du tänker bygga en uppfart på egen hand försöka komma ihåg att planeringen är en avgörande del av projektet: inte dyka i med huvudet före.

Börja med att ta reda på vad de lokala krav på byggnader för uppfarter innebära. Många områden har koder som anger vilken kategori det uppfarten, material som kan användas, hur uppfarten ansluter till vägen, och andra frågor: se till att du skall utföras i enlighet med dem. När du förstår den lokala byggnormer, planera bort din uppfart, vilket gör skisser av lång tid det kommer att bli, hur stort det kommer att bli, och betyget: göra dessa teckningar mycket exakt, eftersom du kommer att använda dem för att ansöka om bygglov och att bygga på uppfarten.

Det finns ett antal av design alternativ för uppfarter. De flesta föredrar en enda platta design som rymmer en mängd olika fordon. En grundläggande enda platta utfart kan göras med grus och sand, eller så kan du täcka den med betong, tegel, gatsten och annat material. För en enda bil uppfart, planera på en uppfart som mäter åtta till tio fot (2,5 till tre meter) över, och det dubbla avståndet till två bil uppfart. Byggnormer också ofta ange tjockleken på platta: plan för minst fyra inches (10 cm) för bilar, och det dubbla tjockleken för tunga lastbilar.

När du utformar din uppfart, tänk om platsen. Helst ska uppfarten köra upp för bästa dränering. Om detta inte är möjligt, eftersom huset är under gatuplanet, planerar att installera rikligt dränering, särskilt runt garaget, och helst under uppfarten i form av kulvertar också, särskilt om det finns en liten lapp på marken runt uppfarten. Du vill inte vatten samla på eller runt uppfarten eller i garaget, om du har en, och se till att hålla uppfarten ingången lägre än i garaget för att undvika sipprar vatten. Du kommer också att behöva ge uppfarten beck, så att vatten inte poolen på den, den rekommenderade metoden är att högen på uppfarten, skapas en hög punkt i mitten som sluttar åt sidorna. För en utfart som är 20 fot bred, höja de höga punkt till fem inches (12 cm).

När du har gjort planer och fick dem godkända kan du börja att bygga en utfart. Först förbereder webbplatsen genom schaktning och packning utgrävning med fyllning såsom grus och sand som gör det möjligt dränering, skapa en slät yta för uppfarten och förhindra uppfarten från knäckning. Denna höjning är avgörande: plan på minst två tätt packade lager för att bygga en utfart som kommer sist. Efter packning fyllningen ner, kan du ställa in oljad former för betong: oljan kommer att hålla vattnet från lakas ut från betong och försvaga häll. Nästa, häll betong, lämnar expansionsfogar att förhindra den från sprickbildning överdrivet, och planerar att arbeta snabbt för att jämna ut de konkreta innan det härdar. Håll konkreta omfattas och fuktig i minst tre dagar så att det kommer att bota ordentligt.

Om du bygga en uppfart det borde räcka i minst 20 år, särskilt om det är väl omhändertagna. Den viktigaste delen av processen är att planera: se till att du vet hur mycket av varje material du behöver, när du ska gå vidare till varje steg i processen, och hur uppfarten kommer att se ut i slutändan. Rekrytera vänner och kompisar byggnad som hjälper dig att bygga en uppfart så att processen kommer att löpa snabbt och smidigt, och om det verkar ta för skrämmande för dig, var inte rädd för att anlita en seriös entreprenör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.