Hur kan jag bli av med ormar?

Många husägare, oavsett om de bor i förorter eller på landsbygden, sig själva undrar hur man kan bli av med ormar runt sina hem. Ormar är bra varelser, men de flesta har ingen önskan att ha en kringboende.

Ett problem med ormar är vanligast för de som bor på landsbygden. Dessa husägare tenderar att leva i närheten av platser som är naturliga orm livsmiljöer, så det är oundvikligt att en kommer att passera deras egendom rader då och då. Ett av de bästa sätten att bli av med ormar på landsbygden är förebyggande. Den homeowner bör rensa ut områden som är attraktiva för ormar. Dessa inkluderar gamla byggnader, vedtravarna, vägra pålar-någonstans isolerad och tyst. Ormar undviker människor när det är möjligt, så dessa platser där de kan bo gömd är naturligtvis lockande.

Förebyggande åtgärder är också avgörande för stad eller förort invånare. Om de har en vedbacken eller andra tysta hörn av varvet, bör de gå något som skulle vara attraktiv för ormar. Landsbygden och lokalbefolkningen måste också se till att de inte har möss eller infestationer råtta, eftersom rovdjur följa livsmedelsförsörjning.

Vad ska en husägare göra om han ser en orm på sin egendom? Första regeln: gör inte röra det eller komma nära den. Uppenbarligen en smal, ljust grön orm i USA är förmodligen en ofarlig strumpeband orm, men vissa giftiga och icke giftiga sorter som ser ut som varandra på distans, och när personen är tillräckligt nära bestämma vilka arter, kan han bli biten.

homeowner bör hålla ett öga på ormen och se om några andra visar upp. Vissa människor är lurade av ormar. De tror att de ser flera, när det i själva verket är det samma orm, bara jakt på sin egendom.

Om en stadsbo ser en orm eller ormar i mer än ett par dagar att köra, bör han kontakta djur kontroll. De är tränade att hantera reptiler och kan utan problem ta bort djuret från fastigheten. Landsbygdens husägare har möjlighet att bortse från ormen och hoppades att det lämnar på egen hand, särskilt om de har en stor gård. Men om någon hittar ett tillhåll för ormar, eller ser mer än en eller två åt gången, är det dags att ringa länet agent för att se om det finns någon i området som är specialiserad på att fånga vilda djur. Ormen den måste tas bort från närheten av en mänsklig bostad.

ett län agent kan också rekommendera "orm motbjudande. " Vissa företag gör ämnen är särskilt utformade för att slå tillbaka ormar. De kan vara kemikalier som avger en motbjudande lukt, eller en typ av substrat som är obekväm för ormen att krypa över. Den homeowner bör se till dessa repellerande medel är säkra för användning i närheten av barn och utomhus husdjur.

Ormar på gården är en sak. Ormar i huset är något annat igen. Detta är en situation som kräver omedelbar uppmärksamhet-särskilt inte om ormar är giftiga.

De flesta snakebites uppstår när djuret är trampad på eller på annat sätt trakasserats, och en familjemedlem eller husdjur kan bli biten. I varje fall bör husägare se alla sällskapsdjur är säkra, antingen i lådor eller med den lokala veterinären. Då bör husägare kalla djuret kontroll och underrätta dem om situationen. För giftiga ormar, kan familjen vill överväga att stanna med vänner eller i ett motell tills djuren är borta. Om möjligt bör den husägare hävdar dessutom att ormar släpps på ett lämpligt område, snarare än dödas.

I allmänhet ormar är lika angelägen att undvika att människor som människor ska undvika ormar. Förebyggande kommer att hålla dem från att inrätta hushållning i närheten, och håller sin avstånd kommer att bidra till att undvika olyckor. Lämna orm bort till proffs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.