Hur kan jag bli av Bladlöss?

Bladlöss är små insekter som livnär sig på de knoppar av rosor under tidig vår, och även har en smak för andra blommor som hibiskus. Angrepp av bladlöss kan leda till ganska ful första blommar i början av rosen säsong, och de flesta skulle vilja se sina rosor utan bladlöss. Det finns många metoder för att minska bladlössens spridning, de flesta enkla att använda.

Eftersom bladlöss brukar försvinna inom cirka en månad, kan du välja att helt enkelt ignorera dem. Vanligtvis överlever rosor som är väl utfodras bladlössens angrepp och fortsätter att producera vackra blommor hela sommaren. Sjuklig rosor kan vara mer sårbara för bladlössens förstörelse, så håller rosor utfodras, vattnas och friska är den första försvarslinjen mot bladlöss.

En del föredrar att använda bekämpningsmedel, och i de flesta fall besprutning med malation kommer att förstöra en bladlössens befolkningen. Malation är dock ganska giftiga, och kan förstöra harmonin i en utomhus trädgård eftersom den beror på andra saker som bin, att mal och fåglar pollinerar ofullkomliga blommor. Malation kan förstöra bisamhällen och är bäst att undvika att bibehålla den övergripande trädgård hälsa. Insektsbekämpning tvål kan användas för att eliminera bladlöss, men det är tidsödande och kan också ha en negativ effekt på andra nödvändiga trädgård element. Lyckligtvis finns det några alternativ som är betydligt säkrare att använda och kan skydda din rosor från pesky bladlöss.

eukalyptusolja kan sprutas direkt på rosor att minska angrepp. Det kommer inte att döda bladlöss, men det tenderar att avskräcka dem. Dessutom avskräcker gnugga skär vitlöksklyftor på knoppar även insekter. Diskmedel tvål, vatten och olja kan kombineras för att skapa en giftfri bug spray också. Besprutning på alla områden av bladlössens angrepp ofta döda bladlöss.

Plantering vitlök runt rosor, innan våren och de första angrepp av bladlöss, kan leda till att insekterna att bortse från rosor, som vitlök naturligt stöter bort dem. Man kan också ta bort bladlöss för hand eller direkt ett hårt spray av vatten på dem för att slå dem rosen. Även om hand metoden inte kommer att skada blommorna, kan vattnet metoden orsakar ofta vattenskador till u-knoppar, och kan göra så mycket skada att blommorna som bladlöss skulle orsaka om den lämnas på linda.

Om du har små barn som är intresserade av buggar, bli av med bladlöss kan enkelt göras genom att köpa nyckelpigor, lätt tillgängliga på de flesta trädgårdsarbete återförsäljare tidigt på våren. De nyckelpigor kommer i mesh väskor och måste friges efter solnedgången, eller kommer de inte att stanna på anläggningen. Bladlöss är lyxrestaurang för nyckelpigor, som kommer att snabbt gå till jobbet, naturligtvis bort bladlössen för dig.

nyckelpigor frisläppas inom en dag eller två om inköp, och de tenderar att lämna om det börjar regna, så valet av tidpunkt för frisläppande av fel är viktigt. Vid några tillfällen, nyckelpigor inte bita, men detta är oftast bara förknippas med svärmar av nyckelpigor. I de flesta fall är de glada att krypa omkring på din hand utan aggressivt beteende. Barn är ofta särskilt förtjust i nyckelpiga, så detta kan vara det roligaste sättet att hantera bladlöss, liksom en av de enklaste.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.