Hur Grow jag Svampar?

ätliga svampar är en rik proteinkälla. Eftersom de är bäst ätas färska, odla dem hemma är idealiskt. Det tar emellertid tid, tålamod och omsorg att växa svamp.

Till att börja med tilldela ett särskilt utrymme för svampodling. Detta säkerställer tillräckligt med utrymme och bättre temperatur och fuktighet reglering växa svamp. Det garanterar också bättre hälsa. Svampar släpper ut koldioxid, som kan om andas in alltför ofta och i stora mängder vara skadligt.

Använd en trädgård skjul, ett källarrum, eller annan lämplig plats. Avancerad utrustning och temperatur-och fuktighet är trevliga, men inte nödvändigt. En elektrisk förgasare, en bärbar fläkt, plastpåsar och en trådkorg, träbrickor och regelbundna ljus kommer att göra lika bra att odla svamp.

Välj en svamp sort. Några populära, enkla att växa typer är knapp, Oyster, Portabella, Crimini, Shiitake, Enoki och Maitake. Dessa kan komma från spawn eller med hjälp av svampodling kit. Många företag säljer både online. Dessa kit har vanligtvis en lätt att följa bruksanvisningen.

svampmycelium motsvarar att plantera frön. Svampar, är medlemmar av svampar familjen producera sporer. Dessa sporer har samlats in och inokuleras i steriliseras säd att utveckla leka kulturer. De leker odlas på ett organiskt substrat eller kompost. Komposten ger näringsämnen som krävs för svampodling. Svampar kan inte producera sin egen näring som de saknar klorofyll.

Den kompost som behövs för att växa svamp kan köpas i beredd block för att spara tid. Annars kan göras genom att kombinera växtavfall som krossad halm och kolvar av sockermajs med kaffesump, gips och tillägg kväve. Pack komposten i en trådkorg.

Nu ånga trådkorg eller koka den i ett varmt vatten potten för ett par timmar för att PASTÖRISERA det. Pastörisering är nödvändigt för att bli av med alla mikrober eller skadedjur i komposten. Tappa vatten och låt komposten svalna i träbrickor. Sedan strö den svampmycelium över komposten och blanda den i ordentligt. Sidor blandningen ordentligt i plastpåse och förslut dem.

Skär ventilationshålen i intervaller i plasten. Håll temperaturen på ca sextio grader. Lämna på fläkten och SPRIDARE för tillräcklig ventilation och fukt. Stäng av lamporna. Låt leka utvecklas i mörker i två eller tre veckor.

När nästa visning, kommer komposten i plastpåsar vara täckt av vita trådar. Dessa är svamp rötter, som kallas mycel. Skala av plast och täcker mycel fyllda komposten med torv mossa.

mycel snart ger upphov till små, pin-liknande utväxter som säcken ut genom täcker torvmosse. Om tio till tjugo dagar senare, har dessa stift utvecklats till svampar och är redo att skördas. Återvinn komposten och återanvändning växa svamp igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.