Vad är svingel gräsfrö?

svingel gräsfrö är en typ av grönt gräs utsäde användas för odling av ängssvingel gräs. Gräset är ett vanligt cool säsong gräs som kännetecknas av platta, breda blad. Svingel gräsfrö odlas i delar av Europa och Nordamerika, och kan användas som marktäckare för fält, betesmarker, och till och med gräsmattor. Det är också möjligt att skörda gräset vuxit från denna typ av gräsfrö för användning som hö.

svingel gräsfrö att slå rot och växa bäst i klimat där jorden är måttligt svalt och yttemperatur är en bekväm medium mellan varmt och kallt. I allmänhet är fröna kräver konsekvent solljus för att växa fullt ut och ger en jämn matta av marktäckande. Många områden i världen tenderar att plantera gräs utsäde av denna typ under vårmånaderna, vilket gör att svingel gräset att genomföras på ett effektiv innan sommarhettan kommer.

Under sommarmånaderna kommer svingel gräsfrö behöva ytterligare vattning för att fortsätta gro och utveckla de underliggande rotsystem. Svingel gräsfrö tenderar att göra bra i många gräsmattor eftersom den påföljande gräset har en hög tolerans för skugga. Det innebär att frön kan ge en vacker gräsmatta även på områden där andra typer av gräsfrö inte slå rot och växa.

I allmänhet kan svingel också tolerera torr väderlek under en rimlig tidsperiod. Kan dock även den härdiga svingel gräsfrö kräver bevattning under den varma sommaren och särskilt under en torka. Om området upplever en längre period utan regn, är användning av sprinkler nödvändigt för att behålla den lummiga utseendet på en gräsmatta som är planterad med svingel gräsfrö.

I USA är svingel gräsutsäde ofta planteras i de stater som finns i mitten och norra delarna av landet som ligger öster om floden Mississippi. I de södra delarna, plantering gräs utsäde av denna typ blir mindre vanligt, särskilt i områden där sommaren kännetecknas av hög luftfuktighet och varma temperaturer. Vissa delar av den amerikanska mellanvästern är också perfekt för plantering av svingelfrön gräsfrön, även om andra gräs tenderar att gynnas i områden närmare Rocky Mountains och Stilla havet kusten.

Köpa svingel gräsfrö är inte svårt. Förutom att köpa påsar med frön på jordbrukaren kooperativ och hem och butiker trädgård är det också möjligt att beställa påsar med frön via post och online-beställning. Även fröna kan köpas när som helst på året, tenderar de att vara mer tillgänglig under våren och månader hösten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.