Vad är ramkonstruktion?

ramkonstruktion är en byggnad teknik som innebär att bygga en stödjande ram av reglar, bjälklag och takstolar, och förknippas allt annat till denna ram. Denna byggnad stil kan göras mycket snabbt med en kunnig besättning, och det är extremt vanligt över hela världen. De flesta trähus, till exempel, är gjorda med ramkonstruktion, särskilt i USA.

Arbetet med ramkonstruktion börjar med att bygga upp en tröskel på marken, med tröskeln är ansluten till en stiftelse. Långa reglar är knutna till tröskeln vid fastställda tidpunkter för att skapa ett nätverk som kan fästas på reglar och sparrar som utgör taket eller ytterligare historier. Ramen kan dessutom stödjas med kors uppiggande och andra tekniker. I huvudsak skapar ramkonstruktion ett skelett, och en snabb besättning kan rama in ett hus i bara några dagar.

När ramen är klar, väggar och andra funktioner kan läggas till. Strukturen blir mer och mer stabil som stel golv och väggar är till, att skapa ytterligare stöd och motstånd till elementen. Inom struktur, kan byggare skilja från kritiska strukturella väggar, som ger stöd för att hålla byggnaden säker, och partitioner som kan användas för att dela och ändra formen på de olika utrymmena i strukturen för verktyget.

Plattform ramkonstruktion, där en struktur som bygger golvet golvet, är den vanligaste typen av ramkonstruktion. Vissa äldre byggnader utnyttja konstruktion ballong ram, i vilken lång reglarna löper hela vägen från tröskeln till den övre plattan och som möter taket, oavsett hur hög byggnaden är. Av praktiska skäl är ballong ramkonstruktion vanligen begränsad till två till tre våningar, och det är ovanligt att se i nya strukturer, på grund av problem timmer tillgänglighet.

Klassiskt är ramkonstruktion åstadkoms med trä, som måste att noggrant skära och hanteras för att säkerställa att integritet ramen bibehålls. Trä som inte har torkats ordentligt, till exempel att utveckla varp-och vridning som skulle kunna dra strukturen ur läge. Metall balkar kan också användas i utformningen, och de kan minska kostnaderna avsevärt i områden där virke är dyrt.

Det finns vissa problem med ramkonstruktion som måste åtgärdas noggrant av byggare. Ett av de största problemen är att avståndet mellan bjälklag och väggar kan vara idealiska kanaler för brand, så att elden att hoppa snabbt mellan våningarna. Denna typ av konstruktion är också känslig för röta och andra typer av skador. Trots att reglar är utformade för att vara överflödigt, så att strukturen kan stå om man misslyckas kan misslyckas av flera angränsande bjälklag vara förödande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.