Vad är permeabelt Pavement?

Jordmån som släpper igenom trottoaren är trottoaren som är utformad så att vatten rinna genom den, snarare än repulsing vatten som traditionella trottoaren. Det finns ett antal skäl välja att installera genomsläpplig trottoaren, med vissa människor att tro att denna typ av trottoar är bättre för miljön. En rad olika typer av beläggning kan produceras på ett sätt som gör dem porösa och många entreprenörer kan installera genomsläppliga bana produkter. Det är också möjligt att köpa genomsläppliga bana material på butiker hemma utbud och lager byggande, för folk som gillar att göra sitt eget arbete kring hem och trädgård.

När vattnet träffar genomsläppliga trottoaren, sipprar det genom porer i beläggningen. När trottoaren finns installerat på grus och sand för att främja dränering, stannar ytan på trottoaren ofta relativt torrt, utan stående vatten. Från en allmän säkerhet och komfort perspektiv är permeabla trottoaren mycket bekväm eftersom den inte tillåter pölar samla sig, göra det lättare att gå och köra på. Den minskade avrinningen minskar också ner på översvämningar och erosion, två stora problem i områden med hög nederbörd.

I miljöhänseende har genomträngliga trottoaren en rad fördelar. Hellre än att låta vattnet rinna av, sequesters den det, håller vatten i den lokala grundvattennivån. Minskningen av avrinning förhindrar också spridning av föroreningar och föroreningar ofta är fångade i trottoaren och underliggande material dränering, så att de inte kan sprida. Med noggrann införandet av mikroorganismer som äter föroreningar som olja och leva i porerna i trottoaren kan genomträngliga trottoaren hjälpa till med miljö-sanering.

Jordmån som släpper igenom marksten kan installeras i trädgårdar, uppfarter och uteplatser att främja dränering, och porös betong kan hällas på trottoarer, trädgård väggar och andra konkreta funktioner i områden där möjliggör avledning av vatten genom konkreta skulle vara lämplig. Genomsläppliga bana också kan installeras i gatorna för att förhindra stillastående vatten på vägen.

Som en allmän regel, installerar permeabla trottoaren dyrare än att installera traditionella trottoaren, med priser som kan variera beroende på typ av genomsläpplig beläggning som används, och situationen. Däremot kan minskningen av erosion och miljöproblem utgör ett betydande besparingar på lång sikt, vilket är något att överväga. Användningen av genomträngliga bana i trädgården, till exempel, kan minska behovet av vatten, skära ner på vattenräkningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.