Vad är fönsterbehandlingar?

Som termen antyder kan fönster behandlingar vara mer än bara fönster överdrag. Behandla fönster är tänkt som "förpackning" dem som ett designelement stället för att bara täcker dem för funktion. Beläggningar används för att skydda privatlivet, isolera värme och kyla, och filtrera ljus, och medan många anser fönster behandlingar mer estetiskt tilltalande, de också kan fungera.

Även fönster behandlingar är tekniskt mer dekorativa, har detta begrepp utvecklats och används ofta för att beskriva de flesta typer av fönster beläggningar. Skira lack, draperier, gardiner, kornischer, rullgardiner, jalusier och gardinkappor är alla exempel på vanliga fönster behandlingar. Mer än en typ kan införlivas i utformningen plan, genom användning av lager behandlingar, och denna typ av arrangemang kan omfatta både stil och funktion.

Till exempel, om du väljer ljus filtering persienner som fönsterbehandlingar (av uppenbara skäl) kan du också installera en kappa eller fönster topper att mjuka upp linjer eller att lägga till färg. Alternativt kan du lager mer än en estetisk behandling för att skapa en dramatisk effekt: Överväg användning av gardinerna golv längd tillsammans med en taklist. Vissa konstruktioner införliva flera lager av fönster behandlingar, såsom en rum-mörknande skugga för att filtrera ljus under vissa tider på dagen, med skira lack att låta ljuset vid andra tidpunkter. Topping detta arrangemang skulle kunna draperier tillverkade av lyxiga tyger.

Du kan välja att använda en standard fönster behandling och kombinera det med något mindre traditionell, eller kanske du föredrar att avstå från traditionella behandlingar helt och hållet. En populär fönster behandling för de som gillar rena linjer är en vinyl täcka som efterliknar frostat eller texturerat glas eller en etsning förening som ständigt förändringar fönster. Detta är ett intressant sätt att skapa integritet istället för att hänga gardiner. För att göra denna behandling ännu mer dekorativ, kan du skjuta också en panel med målat glas direkt framför din nyligen etsat eller frostat fönster.

Det finns inga strikta regler när det gäller fönster behandlingar. Det bästa sättet att välja behandlingar för varje utrymme i ditt hem är att välja vilka typer som uppfyller din familjs behov och samtidigt kommer att bli ett attraktivt komplement till din design plan. Välj vad du vill. Fönster behandlingar bör samordna med resten av din inredning, men det betyder inte att de måste matcha exakt. I själva verket, ibland är det perfekta stället att lägga en punch i kontrasterande färg eller några bra konsistens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.