Vad är ett bevattningssystem?

ett bevattningssystem är ett system som levererar vatten till ett område där vatten behövs men som inte normalt finns i de belopp. I allmänhet är det som används för jordbruk-och landskapsarkitektur. Effektiviteten i bevattning bestäms av ett antal olika faktorer, inklusive vilken typ av bevattningssystem och villkoren vid tidpunkten för användningen.

Nyckeln till ett effektivt bevattningssystem är att få så mycket vatten att växterna, eller i jorden, som möjligt. Även om detta kan tyckas vara en lätt sak att göra, är det inte. Faktum är att vatten försvinner från bevattningssystem kan bli upp till 50 procent i vissa fall. Anledningen till detta är enkel-avdunstning.

När ett bevattningssystem sprutar vatten över en enorm distans, börjar det att bryta upp från en stadig ström och så småningom blir små droppar, eller ens en dimma. Den varma och soliga dagar, gör en stor del av detta vatten aldrig den till marken. Detta fenomen syns, speciellt när solen står lågt på horisonten och träffar vattnet. En del av vattnet är klart synliga går upp, inte ner.

Nyckeln till ett effektivt bevattningssystem är att hålla vattnet så nära den plats där behovet som möjligt. Många är effektiva på att göra detta och därför har priserna vatten verkningsgrad på 90 procent eller mer. En låg energi precision Application Center pivot system, till exempel, har linjer som hänger ned från massiva vapen som sprutande vatten från en nivå strax över anläggningens höjd. Ett droppbevattning systemet kör vatten genom rör, ofta PVC, uttråkad med hål. Vattnet droppar sedan ut på strategiskt placerade hål i områden där det behövs, alltså minska på avdunstningen förlust.

För dem som måste använda ett sprinklersystem, det finns andra sätt som kan förbättra effektiviteten och spara på vattnet. Till exempel bevattning under timmarna när solen är nere bidrar till att öka effektiviteten dramatiskt. Dessutom öppnar upp området för njutning och användning under dagtid. Också att se ett bevattningssystem inte automatiskt aktiveras under tider av tillräcklig nederbörd kan bidra till att bevara vatten.

Oavsett vad bevattningssystem man väljer finns alltid sätt att minska kostnaderna och hushålla med resurser. I vissa områden, särskilt där vatten är dålig, är detta inte bara ett alternativ, men ett krav enligt lag. I slutändan att hitta effektiva sätt driva ett bevattningssystem är inte bara bra för miljön, utan också för den enskildes ekonomiska resurser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.