Vad är ett Woodland Garden?

En skog trädgård är en trädgård vilken dragen träd och skugga-älskande växter för att skapa en skog miljö. Woodland trädgårdar kan ordnas på olika sätt, med alla möjliga växter, och de kan öka den estetiska överklagande av en trädgård, oavsett om en hel trädgård är utformad som en skog, eller en liten yta används för att skapa en nisch för skogsmark och växter skog. Denna typ av trädgård är särskilt lämplig för en trädgård eller ett parti med etablerade träd. Storybook trädgårdar har ofta en skog element, eftersom många människor förknippar skogsmark med sagor och förtrollning.

Många människor gör ett skogsområde trädgård för att de växer frustrerad av etablerade träd i sin trädgård. Dessa träd kan kasta en stor skugga, vilket gör det svårt för växterna att växa, och de ger upphov till blad kullen och fallit lemmar. Snarare än att se dessa saker som problem som måste rättas till, en skog trädgård välkomnar dem som arbetar med träd för att skapa en skog miljö som kan variera i storlek från en stor trädgård till ett litet hörn av en hel del.

De växter som används i en skog trädgård är arter som åtnjuter skugga och kan klara vattnet konkurrens från träden. Inhemska växter är ofta ett bra val för en skogsmark trädgård, eftersom de är anpassade för förhållandena. Växter som hosta, rhododendron, lungört, trillium och hellebore kan också vara bra val. I samtliga fall plantorna skugga-älskande, men detta betyder inte att de kommer att frodas i skuggan utan någon vård.

understory växter i en skog trädgård brukar ha tillväxt perioder i slutet på vintern och tidigt på våren, innan träden har helt bläddrade ut. Under tillväxt perioden kommer växterna att öka i storlek, och börja blomma. När träden blad ut kommer växterna vara friska och etablerade, och bättre på att klara av den skuggiga förhållanden. Trimning de nedre extremiteterna på träden kan också öka hälsan hos undervegetationen i ett skogsområde trädgård, genom att tillåta mer ljus och luft att cirkulera.

Trädgårdsklubben brukar vilja skapa stigar i en skog trädgård så att människor kan igenom området och njuta av växterna. Ett bevattningssystem föreslås även att passa behoven hos de växter och träd. Bevattning kan döljas eller underlättas med hjälp av en liten fontän eller bäck som förser trädgården samtidigt glädjande ögat. Eftersom träden och undervegetationen växter spridit material och dör, mycket av detta material kan lämnas kvar på marken som marktäckning för att hålla jorden fuktig, sval och näringsrika.

Liksom med trädgård, inrättande av en skog trädgård kräver viss eftertanke och planering. Trädgårdsmästare borde tänka om befintliga träd och funktioner innan de börjar gräva, helst kartläggning ut dem på papper och fundera över vilka typer av växter och buskar de vill i undervegetationen. Med en skog trädgård, är mindre mer och trädgårdsmästare kanske vill överväga att lägga till funktioner som klippor, ruttnande stubbar och annat material för att göra utrymmet mer visuellt intressant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.