Vad är ett Tudor Style House?

En Tudor stil hus är ett hem byggd med arkitektoniska särdrag som referens Tudor och medeltida arkitektur. Även om man kan anta att Tudor-stil hem byggdes under 1500-talet, i själva verket denna term i arkitekturen som en särskild stil som växte populär på 1800-talet och fortsatte genom mitten av 20th Century. Under Tudor eran, var en mängd olika arkitektoniska stilar sett, vilket gör det omöjligt att använda en enda term för att beskriva arkitekturen av denna tid.

Tudor-stil trend utvecklats som svar på den utsmyckade stilar i gotiska och viktoriansk arkitektur. Den var inriktad på enkelhet och rena linjer med hänvisning trender som var vanliga under medeltiden och Tudor eran i England. Så småningom förvandlas den till Hantverkare stil arkitektur, och i själva verket många Tudor-stil hem visar en blandning av båda stilar.

Det viktigaste särskiljande egenskapen för ett Tudor stil hus är användningen av dekorativa halv timbering, vilket innebär att byggnad timmer delvis exponeras, omgiven med stuckatur, gips eller tegel. I medeltiden var dessa utsatta virke faktiskt en viktig del av strukturen, men den moderna Tudor-stil hus har andra strukturella stöd, vilket gör att virke rent dekorativ.

Ett annat kännetecken är bristen på symmetri. Tudor stil hus tenderar att vara vandring, med massor av former och vinklar och sidan gavlar, tillsammans med ett stort kors gavel ungefär i mitten av hemmet. Hemmen är också oftast två våningar höga, och de kan vara ganska stora, trots att de ska framkalla medeltida stugor.

Ett annat gemensamt drag är en överhängande andra våningen. Tudor-stil hem också brukar ha mullioned fönster, och de tenderar att funktionen smala fönster i stället för bred sådana. Höga skorstenar, är också vanliga, liksom massivt trä dörrar och tunga strukturella element. Vissa även funktionen halmtak för en kompletterande anmärkning av "äkthet".

Interiören i ett Tudor-stil hus kan vara ganska varierande. Dark träslöjd, synliga takbjälkar, och gips kan alla ses. Ojämna kanter som är tänkt att se hand-färdiga är inte ovanliga, och golv kan vara trä planka, skiffer, kakel, eller andra material.

Denna stil är ibland kallas Mock Tudor, Tudor Revival, eller Tudorbethan. Även om Tudor-stil huset vurm nådde sin höjdpunkt i mitten av 20th Century, arkitekter fortsätta att utforma och bygga nya bostäder i denna stil. Bostäder utformade i Tudor-stil finns över hela världen, även i samhällen som absolut inte reglerats under Tudor eran. När välbyggd, kan dessa hem ett pristillägg på bostadsmarknaden, eftersom de är särskiljande och en av ett slag, särskilt när omgiven av tankfullt anlagda grunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.