Vad är en uppvärmd Tak Fläkt?

takfläkt kan vara en betydande kostnad sparare under sommarmånaderna. Traditionella takfläktar tryck varm luft ner och de beräknas spara så mycket som 40% på kostnaderna luftkonditionering under varma väder. Eftersom värme stiger, utvecklat designers en uppvärmd tak fläkt som inte bara dirigerar den varma luften ned, men också reheats det att ge större effektivitet under vintermånaderna.

En uppvärmd takfläkt installeras precis som vanliga fans. Till skillnad från den vanliga värmefläkt Men den uppvärmda takfläkt har ett värmeelement som kan slås på eller av för att omdirigera flödet av varm luft nedåt. De flesta människor, särskilt de som bor i två våningar bostäder, har svårt att bibehålla önskvärd värme nivåer i sina hem på grund av värmeförluster. De som bor i bostäder med högt i tak ofta att det tar mycket mer energi för att värma ett hem på grund av värmen naturligt flyr till den övre delar av taket eller frigörs genom fönster som inte dubbel spröjsade.

Även med de tvingade bästa traditionella luft, kulvert värmesystem, energi slösas bort på grund av att delar av hemmet som inte kräver uppvärmning, värms upp ändå. Värme tenderar uppåt, så om man skulle för att exakt mäta temperaturen i ett rum med 12 fot (3,66 m) tak, skulle en hitta högre temperaturer uppåt av taket.

En varm tak inte översätta till varma människor, som den nedre halvan av rummet är den sista delen av huset för att få värme. Den uppvärmda takfläkt kan åtminstone delvis korrigera detta problem genom att styra flödet av luft nedåt, och eftersom det också reheats luft, temperatur förlust av luft som strömmar nedåt är minimal.

I hem som är två eller fler våningar höga, ofta den övre berättelserna är mycket varmare än den nedre berättelser. Termostater åtgärd ofta temperaturen i den nedre halvan av huset med ventilerade värmesystem. Så medan folk på bottenvåningen kan fortfarande känna huset är för kallt, de i övre berättelser brukar obehagligt varm.

I dessa fall, en installation av en uppvärmning takfläkt i de viktigaste rummen i hem kan återigen rikta flödet av värme till första våningen. Wattal som används för att värma är generellt sett betydligt mer effektiv också, vanligen mindre wattal än det tar att köra en hårtork, mellan 400-1400 watt. Den beräknade kostnaden för att köra värmeelementet och fläkten är cirka 0,05 $ (USD) per timme. Köra fläkten utan att elementet kostar ungefär 0,01 USD per timme.

Den uppvärmda takfläkt inte skiljer mycket i storlek. De flesta modeller är omkring 54 inches (1,37 m) över. Den uppvärmda takfläkt kan vara något längre från tak till botten av fläkten för att tillgodose värme-element.

Priser för uppvärmda takfläkt är måttliga. Den Reiker modellen är knappt 300 USD per fläkt. Hampton Bay säljer en modell över 50 dollar över detta pris. Båda varumärkena erbjuder begränsad livstids garanti på delarna, och åtminstone erbjuda intyg till användbarhet fläkten.

Den uppvärmda takfläkt kan ta över platsen för ett tak armatur, men kan vara mer problematiskt att installera om ledningarna inte är på plats för lampor, vilket är fallet i många nybyggda bostäder. Om inte finns tillgängliga i ett hem, installera en uppvärmning takfläkt kräver mycket mer arbete som ett måste tråd rummet att acceptera en central lampan. Om inte en har erfarenhet av hem elektriska system, hyra en elektriker för att installera ledningar för ett tak ljus eller fläkt, är klokt, även om det kommer att öka kostnad i installationen.

Sedan den uppvärmda takfläkt är ett nyutvecklad produkt, det finns få stora hårdvara butiker som säljer dem. Home Depot kan beställning i Hampton Bay fläkt, och man kan beställa Reiker online på Reiker hemsida. Vissa specialitet belysning och butiker fläkt kan hålla dessa fans i lager. De finns i en mängd olika stilar för att passa olika inreda behov, och de flesta är utrustade med en belysning element.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.