Vad är en självrengörande ugn?

en självrengörande ugn är en ugn som använder extremt höga temperaturer för att bränna bort avlagringar kvar från matlagning. Ugnen har en separat "rengöringsprogram" som kan aktiveras för att starta själva reningsprocessen, och ugnen automatiskt låser under cykeln för att förhindra brännskador. När ugnen har svalnat, låser upp den och öppnar, så någon att torka bort kol kvar efter hög värme bränning. Generellt självrengörande ugnar är endast tillgängliga för inhemskt bruk.

På grund av de höga temperaturer som självrengörande ugn når under rengöring är ugnen kraftigt isolerade. Detta gör dagliga driften av ugnen effektivare, eftersom den inte förlora så mycket värme som en vanlig ugn. Men den energi som krävs för att värma den självrensande ugnen till 900 grader Celsius (482 grader) är enorm. Balansen mellan ökad verkningsgrad och återkommande hög efterfrågan på energi sannolikt sätter en självrengörande ugn i paritet med en vanlig ugn, i form av den totala energiförbrukningen.

Tillverkare av självrengörande ugnar rekommenderar att deras ägare inte rengöringsmedel i ugnen. Rester från kemikalier i rengöringsprodukter kan låta ut gas medan en självrengörande ugn är i rengöring, eventuellt fylla köket med obehaglig lukt eller farliga gas. Husdjur, särskilt fåglar, bör också hållas utanför det område när ugnen är på rengöring, eftersom de är mer känsliga för tvivelaktig luftkvaliteten än människor.

Även om en självrengörande ugn kan att omvandla spilld mat i kol, bör ugnen torkas bort innan rengöringen på. Detta gäller särskilt med utspillt socker, vilket kan skapa en hel del rök, eftersom de bränns bort. Se till att skrapa ugnen ut innan du kör rengöringsprogram och kontrollera om du säkert kan lämna rack i ugnen. En självrengörande ugn gör säkert uppgiften att rengöra en ugn lättare, men det tar inte allt arbete av den!

professionell nivå spisar vanligtvis inte har självrensande egenskaper, eftersom av det förmodade höga volymen av livsmedel som kommer att passera genom ugnen. En självrengörande ugn kunde inte effektivt hantera den samlade ugn detritus av en hektisk restaurang. Villaägare som känner att de behöver restaurang grad spisar bör därför vara beredd att rengöra dem för hand. Vissa tillverkare gör även så kallad en ständigt städning ugn, en ugn med en specialbehandlad interiör som bränner bort spill som de utgör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.