Vad är en sheetrock Tak?

En sheetrock ® tak är en färdig takytan gjorda av ark gipsskiva. Även om namnet sheetrock ® är ett varumärke som tillhör US gipsföretag är termen ofta används eponymously för alla typer av Gips. Oavsett tillverkare, är drywall gjorda av gips, sand och vatten inklämt mellan ark av kraftigt papper. Detta material används ofta för att bygga tak i både bostäder och kommersiella strukturer.

sheetrock ® tak monteras direkt på golvet eller taket däck ovanför, till skillnad från drop tak som avbrutit flera inches nedan. Den drywall lyfts på plats sedan monteras på däck med spik eller skruv. Sömmar är tejpade och täckt med gemensam förening eller Spackle ® innan de slipas och målas. Sheetrock användas för att konstruera ett tak bör vara minst 1 /2 "tjock (2,54 cm) för att förhindra bräder från hängande, och arken bör ordnas för att minimera antalet skarvar i syfte att skapa ett smidigt utseende.

När taket är klar, kan vissa ägare besluta att lägga till en strukturerad yta. Enkel texturer skapa ett utseende som liknar gips. Gemensam förening appliceras med en spackel för att bilda virvlar eller mönster. Andra kanske föredrar en spray finish, som kan användas för att skapa en "popcorn" tak eller för att efterlikna utseendet på puts. Den vanligaste finish för en sheetrock ® tak är att helt enkelt lämna ytan untextured och måla det att komplettera inredningen i rummet.

Gips tak erbjuder en rad fördelar jämfört med andra finish alternativ. De är en av de bästa sätten att maximera takhöjd, och tar mycket mindre plats än en svävande rutnät taket. Välja drywall i stället för en droppe tak kommer att resultera i minst 6 inches (15,2 cm) tillsatta takhöjd i ett rum, och detta antal kan vara ännu högre beroende på tillämpning. Sheetrock ® är också mycket mångsidig och kan målas eller struktur som behövs för att uppdatera utseendet på utrymme.

Trots dessa fördelar finns det också ett antal potentiella nackdelar att tänka på när du installerar en sheetrock ® tak. Det viktigaste är att dessa tak ger inte tillgång till overhead mekaniska och elektriska komponenter, och kommer att behöva omfattande reparationer om taket skära tillgång till dessa poster. Sheetrock ® tak är också svårt och dyrt att installera, och framgångsrikt avslutande kräver vanligen ett verk av en professionell. Slutligen kan sheetrock ® takmontering resultera i svåra att rengöra mässar från slipdamm och gemensam förening.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.