Vad är en plantskola för växter?

En plantskola är konstruerad för förökning och vård av unga plantor. Ofta en plantskola innehåller en eller flera stora växthus, som hjälper skydd på nya anläggningar från frost eller stark värme. En förskola kan även komplexa bevattningssystem att minska på arbetsmarknaden av plantskolan arbetstagare. De flesta butiker som uteslutande säljer växter kallas en plantskola oavsett om de faktiskt starta och utveckla sina egna anläggningar eller köpa dem någon annanstans.

En förskola kan sälja växter på detaljhandeln värde för allmänheten, eller kan förekomma att sälja grossistledet till andra plantskolor. I vissa fall kommer en plantskola specialiserade på en typ av växt eller ett träd, till exempel rosor eller japanska lönnar. En specialiserad daghem kan fortfarande vara öppen för allmänheten ett par dagar i veckan, men kan i första hand gör affärer med andra detaljister.

För samlare av sällsynta exemplar, en specialiserad plantskola ofta är det bästa stället att hitta en viss växtart som är svårt att få någon annanstans. Ibland en grossist förskola är öppen för en ivrig samlare, eller kan ge information om var man kan hitta en viss typ av anläggning.

Detaljhandeln plantskola ingår ofta skyddade växthus områden och även utomhus när fler äldre anläggningar hålls. Exemplar till inköp varierar, men man kan oftast hitta landskapet blommor i plast förpackningar för relativt låga priser. Det är ganska vanligt att se erbjudanden som Flitiga Lisa, petunior, eller penséer i små förpackningar. I stora plantskolor, kan man finna några fler erbjudanden som är lite ovanligt. Till exempel kan lysianthis eller arter pelargoner finnas i en större förskola, men svårt att hitta i en mindre en.

Även när en plantskola har ett antal olika växter att erbjuda, kan den specialisera sig på ett fåtal anläggningar, som fuchsior och rosor. En plantskola ofta bestånd växter som kan tänkas sälja, eftersom det finns få garantier för att anläggningarna kommer att sälja. Vissa växter har en kort livslängd. Ettåriga, till exempel, kommer oftast bara sista året innan behöver bytas ut.

Mot slutet av planteringssäsongen kan man hitta ofta försäljningen på vissa växter. När försäljningen är på perenner som blommar varje år, kan de utgöra verkliga besparingar. Däremot kan ett köp av ettåriga inte mycket om anläggningen närmar sig slutet på sin blommande säsongen.

Förskola arbetstagare är ofta särskilt kunniga om vad växter kommer att fungera bra i din trädgård. De kan ge dig råd angående skugga växter, härdiga växter för växande region, och i allmänhet om växt-och sjukvården. En förskola kan också sälja trädgårdsarbete verktyg, plantmaterial som marktäckning eller gödsel, och böcker trädgårdsskötsel.

Du kan i allmänhet tala om en bra plantskola från en dålig genom att undersöka växter. Om växterna ser väl vattnade, relativt felfri, och friska, är det sannolikt barnkammaren tar bra hand om växter. Om växterna inte ser bra ut, eller verkar under-vattnade, är chansen att de inte kommer att göra bra i din trädgård. En plantskola kan garantera hälsan hos sina planer om man har tvivel.

Besök på en välsorterad plantskola kan vara roligt för barn och vuxna. Vissa plantskolor är så stora att de kräver en hel del promenader att undersöka samtliga anläggningar. En ny trend är online eller katalog plantskola. För personer som inte tid att granska en förskola, kan en för nästan alla växter på Internet. Var noga med sådana plantskolor erbjuder pengarna tillbaka garanti om en anläggning anländer i dåligt skick, eftersom det inte finns något sätt att kontrollera barnkammaren före köp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.