Vad är en ortopedisk kudde?

God sömn är nödvändigt för kroppen att återställa sig själv och upprätthålla god hälsa. Människor som lider av störningar i sömn eller som alltid är trötta när de kommer upp kan tjäna på att använda en ortopedisk kudde. Dessa kuddar tros ha terapeutiskt värde för många sömnproblem. Vissa typer av kuddar används för att bidra till att stödja eller korrigera sittställning och lindra rygg-och nackvärk.

Ortopediska kuddar är fastare än vanliga kuddar och formas för att stödja kroppen i en ställning som gör att den sovande få bästa möjliga sömn. Den typ av ortopedisk kudde väljs för att korrigera särskilda typer av sömnproblem.

Kilen Kudden är formad som en likbent triangel med mycket långa sidor. Det används för att höja den sovandes huvud och överkropp från ett horisontellt läge. Detta bidrar ofta reducera symptomen sura uppstötningar. När läget för detta ortopedisk kudde är omvänd, upphöjer den till benen och fötterna.

kontur kudde, även kallad en cervikal kudde, används för att minska frusen skuldra, huvudvärk och nacksmärta. Det hjälper också att hålla den sovandes luftvägarna öppna, vilket minskar problem med sömnapné och snarkning. Denna typ av ortopedisk kudde har en böjd form som stöder huvud, nacke och axlar.

knä kudden har ett timglas form och placeras mellan sovandes ben. Det innehar den sovande i en rak sovande ställning. Tillbaka sliprar placera denna ortopedisk kudde under knäna. Kudden minskar belastningen på ryggraden som minskar lägre ryggsmärtor.

Kroppen Kudden är mycket lång med ett mjukt rundade form. Det används av folk som sover på sina sidor. Detta ortopediska kudde stöder den sovande kropp från huvudet till knäna.

ländparti kudden har en halv måne form. Det används för att stödja nedre delen av ryggen när du sitter. Denna typ av ortopedisk kudde är speciellt användbar för att minska lumbal smärta.

hals kudden har en hästsko som stöder nacken. Det används när sömnen sitter upp, vanligtvis när du reser. Detta ortopedisk kudde också kallas en resa kudde.

En ortopedisk kudde är starkare än en vanlig kudde så att den kan ge mer stöd. Vissa typer av kuddar uppnå detta med en speciell typ av tät, fast skum. Kuddar fyllda med bovete skrov är också populära.

Människor som tror att de skulle ha nytta av en ortopedisk kudde bör experimentera med olika typer av kuddar. Vanligtvis en försöksperiod på en vecka är tillräckligt för att avgöra om en viss ortopedisk kudde kommer att minska problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.