Vad är en mulltoa?

En kompostering är en toalett som omvandlar de mänskliga avfallet till kompost, ett näringsrikt organiskt jord som kan användas inom jordbruk och trädgårdsodling. Det finns många fördelar med att använda en mulltoa, från det faktum att dessa toaletter är mycket vatten effektivt att en källa till gratis gödning för trädgården. Flera företag tillverkar kompostering toaletter kommersiellt, och det är också möjligt att bygga ett relativt billigt.

Det grundläggande målet för en mulltoa är att bryta människors avfall ner, snarare än att spola den i ett avloppssystem och behandla det, att enorma mängder vatten och kemikalier. Denna uppdelning sker med hjälp av aeroba bakterier, som uppmuntras att frodas, att minska mängden avfall till ca 10% av sin ursprungliga storlek. I processen, dessa bakterier att ta bort skadliga patogener från avfallet, omvandla den till en jord som är rik på näringsämnen som kastas över bord av kroppen.

Många kompostering toaletter använder inget vatten alls, medan andra använder en mycket liten belopp. Avfall deponeras i en central trumma som regelbundet roteras för att säkerställa god luftcirkulation, andra kompostering toaletter är kolsyrat för hand med krattor, eller ibland med elektriska apparater. Beroende på klimat och typ av mulltoa, kan det ta mellan tre månader och tre år för avfallet att bryta ner hela vägen.

Förespråkare för kompostering toaletter hävdar att de är bra för miljön, och den resulterande "humanure" kan användas för att befrukta alla typer av grödor. Vissa människor rekommenderar att komposten endast bör användas på blommor och som en kompost för saker som fruktträd, för att undvika risken för potentiellt förorenande växter som äts direkt som blad sallad eller andra jordbruksprodukter. Humanure kan också pastöriserad för att undanröja alla potentiella patogener, och några kompostering toaletter innehålla en funktion som förvandlar urin i en rik flytande gödselmedel. I vissa länder, är humanure som även används i industriella jordbruket.

Kompostering toaletter kan användas i alla typer av applikationer. Vissa regioner använder dem för att ersätta bärbara toaletter, till exempel, och toaletter lager bekvämlighet med kompostering toaletter snarare än vattenbaserade modeller för att minska underhållskostnaderna och att vara mer miljövänliga. De kan också användas för fritidsfordon och bostäder som har byggts utanför nätet. Folk på nätet kan säkert använda kompostering toaletter också, och många kommersiella modeller överensstämmer med byggnaden och koder säkerhet för människor som vill bygga "by the book. "

Ett problem som ofta tas upp om kompostering toaletter är frågan om lukt. En välskött toalett bör egentligen inte ger några oönskade dofter, men innehållet i en mulltoa kan också ändras med material som sågspån och sand att absorbera lukt om de blir ett problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.