Vad är en kompost Machine?

En är en utrustning för att lagra avfall medan det bryts ner, eller blir "komposteras. " Eftersom det ofta är tunnformad med en hiss upp dörren för att deponera material via kallas det ibland en komposten . Maskinen kan göras av olika material, men de är oftast tillverkade av tjockt virke eller tunga plast. Dessutom är många kompost maskiner tillverkade av återvunnet material.

Syftet med kompostering är att förvandla gården avfall i organiska gödselmedel. Kan emellertid annat avfall ärendet komposteras förutom gräsklipp och putsning borste. I själva verket kan strimlad tidningen att komposteras, samt köksavfall som äggskal, grönsaker och vissa frukter. Citrusfrukter aldrig bör läggas till komposten maskinen eftersom den sura innehåll kommer att förstöra den positiva bakterier krävs för att framställa kompost.

Kompostering "recept" beror på några enkla ingredienser. Till exempel, vid sidan av organiskt material (dvs behöver gräs och blad), komposthögen lite jord för att ge en källa av mikroorganismer. Uppgiften för mikroorganismer att bryta ned det organiska materialet genom att bryta ner kolhalten till gödsling näringsämnen, som kväve och kalium. Men för att denna biologiska reaktion inträffar, vatten och syre behövs också.

Oxygen läggs till komposten blanda genom regelbundet vänds komposten så att luft kan cirkulera genom den. Denna enkla åtgärd kommer att främja aerob respiration, som gör att mikroorganismer att föröka sig och släpper ut koldioxid. Den senare verksamheten alstrar värme, vilket bidrar till att "laga" komposten. I själva verket kan temperaturen i en kompost maskin nå upp till 150 grader Fahrenheit (66 grader Celsius).

Vatten är nödvändigt för att hålla komposten "levande. " Borde dock blandningen hållas fuktig, inte mättad. Tillsats av vatten inte bara bidrar till att underlätta nedbrytning, men också hjälper till migration av andra former av nyttiga organismer i hela komposten. Till exempel små rovdjur, såsom nematoder, foder på bakterier och svamp som utvecklar i komposten och bidrar till att näringsvärdet i den slutliga produkten.

Det finns olika typer av kompost-maskiner att köpa. En enkel kompost maskin kan också göras hemma från skrot trä och hönsnät. För att främja aerob andning, är behållaren vertikalt läge, öppen i botten, och komposten manuellt vände med en spade eller kratta. Andra system innebär att använda flera papperskorgar i vilken det organiska materialet är staplade och roteras. Slutligen är en roterande kompost maskin monteras så att den-eller vissa av dess delar-kan vända sig fritt för att ge syrgas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.