Vad är en jul Kaktus?

julkaktusen är en epifytiska kaktus som är hemma i Brasilien. Det är en populär krukväxt som har ledad platta segment och steg lila blommor som blommar på vintern. I naturen julen kaktusar kan hittas växer i gafflar av träd lemmar, där de äter utanför vissna blad.

Det korrekta botaniska namn till jul kaktusar är Schlumbergera. Det är en hybrid av Schlumbergera truncata och Schlumbergera russelliana. Denna typ av kaktus har en semester krukväxt sedan 1800-talet. Det är en tropisk kaktus växt som kräver vård som är helt annorlunda än en vanlig kaktus.

Jul kaktusar får sina namn, för när väl omhändertagna, de är i full blom under semestern månaderna. Under hösten månaderna, hålla rätt temperatur är avgörande. Det är viktigt att hålla temperaturen i huset runt 50 grader Fahrenheit (10 grader). Håll julkaktusen borta från värme ventiler och dörrar som öppnas utåt i huset. Områden i extrem värme eller kyla skall undvikas eller anläggningen inte blommar.

Rätt ljus är avgörande för att få julkaktusen blomma under helgen. Placera kaktusen i ett områden som tar emot indirekt ljus under dagen. På natten måste kaktus fullständigt mörker. Detta innebär att rummet inte ha något ljus alls, inklusive lampor, belysning natt eller tv.

När vattning en julkaktusen, följa samma riktlinjer för bevattning av andra tropiska växter. Vattna kaktus ordentligt och låt jorden torka. När den övre tum (2,54 cm) i marken är torr, vattnet igen. Under hösten och vintern, vatten det mindre ofta.

För att hålla julkaktusen levande, hålla luftfuktigheten i rummet runt 50 till 60 procent. Du kan göra detta genom att hålla en liten skål med vatten i närheten av kraftverket. Som det förångas kommer luften stanna fuktigt. Du kan också placera anläggningen på ett fat fyllt med småsten. Tillsätt vatten halvvägs upp på grus och den kommer att ge en kontinuerlig källa till fuktighet för kaktus anläggningen.

befruktar julkaktusen med ett flytande gödselmedel i slutet av oktober till början av november. Kontrollera att kväve-kvoten av gödselmedlet inte är högre än tio procent. Det finns tre siffrorna på gödselmedel behållaren och första en är den procentuella andelen kväve den innehåller.

Med rätt skötsel kan denna anläggning vara vidare från generation till generation. Det är en lång livslängd, lätt växt att odla. Vid rätt skötsel, kommer det att blomma flera gånger under året.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.