Vad är en gråvatten System?

En gråvatten är ett VVS-system som är utformad så att gråvatten återvinning, återanvändning av vissa hushållsavfall vatten. Ett gråvatten system kan variera mycket i styrka och omfattning, till exempel vissa människor helt enkelt vidarekoppla gråvatten till en tank som används för att vattna trädgården, medan andra har mer avancerade system som tillåter användning av gråvatten för saker som att spola i toaletten. Sådana system kan skräddarsydd för ett hem, eller köpas i byggsats.

gråvatten, eller graywater är avloppsvatten som inte innehåller farliga komponenter. Som regel innefattar detta allt avfall från ett hem utom vatten från toaletten och diskbänk. Toalett och kök avloppsvatten är kända som Blackwater, eftersom detta vatten kan potentiellt hus patogener som kan leda till återanvändning farlig. Sådant vatten måste behandlas innan det kan återanvändas eller släppas.

Resten av avloppsvatten från ett hem, dock ofta helt användbar, om än lite tvål. Människor som använder en gråvatten system kan välja att använda biologiskt nedbrytbar tvål och undvika starka kemikalier så att deras gråvatten är så ofarligt som möjligt.

gråvatten system omfattar förbindelser till olika av gråvatten i ett hem, liksom sänkor, duschar och tvättmaskiner, tillsammans med en central förvaring tank för gråvatten. Längs vägen till den slutna tanken, den gråvatten vanligtvis passerar genom ett filter som fångar stora partiklar

hålla vattnet relativt klart.

En gång i en tank, det finns ett antal alternativ för gråvatten. Många människor använder gråvatten för trädgården, återanvända vattnet istället för att använda färskt dricksvatten för att vattna trädgården. I områden där torkan varningar i själva verket är denna återanvändning ofta aktivt uppmuntras av stadens myndigheter som vill se en generell minskning av vattenanvändning. Som regel är gråvatten inte skadligt för trädgårdar, även om det kan vara lite alkalisk, vilket inte uppskattas av alla plantor.

Förutom att användas för att vatten en trädgård, en gråvatten Systemet kan också återvinna gråvatten till olika platser i huset där vattnet inte behöver dricksvatten eller skinande rent. Toaletten är ett självklart val för gråvatten återvinning. I andra hushåll kan ytterligare filter läggas till en gråvatten system så att vattnet kan användas igen för tvätt och andra hushållssysslor. Särskilda reningssystem kan även göra gråvatten säkert att dricka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.